Eurofutball: Hollandiában és Csehországban is megvan a bajnok

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.05.11. 22:44
null
Erik ten Hag csapata lett idén is a bajnok Hollandiában (Fotó: AFP)
A holland és a cseh élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban is eldőlt egy fordulóval a vége előtt, hogy melyik csapat lesz a bajnok. Előbbiben az Ajax, utóbbiban a Viktoria Plzen diadalmaskodott.

 

HOLLANDIA

Ünnepi hangulatban várhatták az Ajax-játékosok és a szurkolók a Heerenveen elleni hazai bajnokit, mert tudták, amennyiben győznek, bajnokok. A Holland Kupa döntőjében ugyan a PSV legyőzte az amszterdamiakat, a bajnokságban két fordulóval a vége előtt négy pontnyi távolságban volt egymástól a két csapat.

Az Ajax már az első játékrészben háromgólos előnyre tett szert, így hamar eldőlt, hogy ünnepelnek a lefújás után. A vége 5–0 lett. A PSV-nek idén is be kell érnie a második hellyel, ami „csak” Bajnokok Ligája-selejtezőt ér. A Feyenoord lett a harmadik.


Ez az Ajax 36. bajnoki címe, amivel holland csúcstartó. Erik ten Hag az utolsó idényében is trófeát tudott nyerni a csapatával, amellyel még hátravan egy meccse, aztán Manchester felé veszi az irányt, hogy az MU-t megpróbálja feltámasztani a poraiból.


CSEHORSZÁG


A Plzen kétpontos előnnyel az élen várhatta az utolsó előtti fordulót a Slavia Praha előtt. A Hradec Králové vendégeként 2–0-ra győzött, ám a prágai csapattól annak ellenére is csak egy döntetlenre futotta idegenben az Ostravával szemben, hogy az utolsó bő 20 percet emberelőnyben játszotta.

Az utolsó forduló előtt így négypontos előnyre tett szert a Plzen, így bajnoki címet ünnepelhet. A Slavia lett a második, a Sparta Praha a harmadik. A nyugat-csehországi iparváros csapata négy év után nyerte meg újra a bajnokságot (a legutóbbi három évben a Slavia győzött), a klubnak összességében ez már a 6. bajnoki elsősége.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik