Eurofutball: Kádár és Szoboszlai csapata is elbukta a kupadöntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.09. 21:23
Szerda kora este több nemzeti kupasorozat döntőjét rendezték meg Európa-szerte – többek között Ausztriában, Ukrajnában, Bulgáriában és Oroszországban is. Összefoglaló a finálékról.

Ukrajnában Kádár Tamás végigjátszotta a Dinamo Kijevben a Sahtar Doneck ellen 2–0-ra elvesztett döntőt. A Sahtar sorozatban harmadik sikerével történelme során immár 12. alkalommal hódította el az Ukrán Kupát, amivel az örökrangsorban immár egyedül vezet – eddig a fináléig éppen a Dinamo Kijevvel állt holtversenyben 11 győzelemmel.

UKRÁN KUPA, DÖNTŐ, DNIPROPETROVSZK
Dinamo Kijev–Sahtar Doneck 0–2
Kupagyőztes: a Sahtar

Bulgáriában a Szlavia Szófia és a Levszki Szófia találkozott a kupadöntőben, és a gól nélküli rendes játék időt követően a hosszabbítás után, végül tizenegyesekkel hódította el a kupát a Szlavia. A Levszki színeiben végigjátszotta a finálét az MTK-tól idén februárban kölcsönvett szenegáli középpályás, Iyane Thiam Khaly, aki a tizenegyesek során a magáét elhibázta. Nem csak ő rontott a Levszkiből, a trófea a több tizenegyest értékesítő Szlaviához került.

BOLGÁR KUPA, DÖNTŐ, SZÓFIA
Szlavia Szófia–Levszki Szófia 0–0 – 11-esekkel 4–2
Kupagyőztes: a Szlavia

Oroszországban a másodosztályú Avangard Kurszkot múlta felül a 2013-as alapítású FK Toszno, amely ebben a szezonban tölti első idényét az orosz élvonalban – és magától értetődően első alkalommal nyerte meg az Orosz Kupát másodosztályú ellenfelével szemben.

OROSZ KUPA, DÖNTŐ, VOLGOGRÁD
FK Toszno–Avangard Kurszk (II. o.) 2–1
Kupagyőztes: az FK Toszno

Csehországban a Slavia Praha 2002 után újra, történelme során negyedszer hódította el a Cseh Kupát, miután a fináléban 3–1-re legyőzte a Jablonecet. A vesztes fél a az elmúlt négy évben háromszor is ott volt a döntőben, de egyszer sem ünnepelhetett.

CSEH KUPA, DÖNTŐ, MLADÁ BOLESLAV
Slavia Praha–Jablonec 3–1
Kupagyőztes: a Slavia

Izraelben a Hapoel Haifa a rendes játékidő 1–1-es eredménye után, a hosszabbításban szerzett két újabb góllal 3–1-re nyerte meg a Beitar Jeruzsálem elleni finálét. A haifai klub 1974, azaz 44 év szünetet követően hódította el újra az Állami Kupát.

IZRAELI KUPA, DÖNTŐ, JERUZSÁLEM
Hapoel Haifa–Beitar Jeruzsálem 3–1
Kupagyőztes: a Hapoel Haifa

Az Osztrák Kupa jelen kiírását a Sturm Graz nyerte meg a gól nélkül záruló rendes játékidőt követően, hosszabbításban Stefan Hierlander góljával 1–0-ra a Szoboszlai Dominikot nem nevező RB Salzburg ellen.

OSZTRÁK KUPA, DÖNTŐ, KLAGENFURT
Sturm Graz–Salzburg 1–0 – hosszabbításban
Kupagyőztes: a Sturm Graz

A Bosnyák Kupa döntőjének visszavágóján a három éve még másodosztályú Krupa fogadta az első meccset 2–0-ra megnyerő Zeljeznicart. Nem született meglepetés, a fővárosi alakulat 4–0-ra győzött – az első gólt a 2015–2016-ban a Vasast erősítő Vojiszlav „Vojo” Ubiparip szerezte. A kupát rekordot jelentő hatodik alkalommal hódította el a Zeljeznicar.

BOSNYÁK KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ
FK Krupa–FK Zeljeznicar 0–4
Kupagyőztes: a Zeljeznicar, 6–0-s összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik