Eurofutball: „Elhagytam a Fradit, mert új kihívásra vágytam”

Vágólapra másolva!
2017.06.08. 13:20
Ausztriában bajnokságot nyertem, Magyarországon is részem volt sikerekben, és Lengyelországban is a csúcsra török – többek között ezeket mondta a Ferencvárosból igazolt labdarúgó, Emir Dilaver új klubja, a lengyel Lech Poznan honlapjának adott interjúban.

„Elhagytam a Fradit, mert új kihívásra vágytam – indokolta meg a zöld-fehérektől történt távozását Emir Dilaver. – Magyarországon bajnokságot és kupát nyertem, s úgy vélem, a fejlődéshez szükség van arra, hogy az ember időnként országot váltson. A lengyel bajnokság remek lesz nekem, passzol a játékstílusomhoz.”a zöld-fehérektől történt távozását Emir Dilaver. – Magyarországon bajnokságot és kupát nyertem, s úgy vélem, a fejlődéshez szükség van arra, hogy az ember időnként országot váltson. A lengyel bajnokság remek lesz nekem, passzol a játékstílusomhoz.”

Dilaver elmondta: fontos volt számára, hogy a Lech kispadján Nenad Bjelica ül, akit jól ismer ausztriai éveiből, és persze az sem mellékes, hogy ferencvárosi csapattársaitól, Lovrencsics Gergőtől és Michal Nalepától csupa jót hallott Lengyelországról.

„Michal lengyel, aki a nyáron hazatért, alighanem a pályán is találkozunk majd – mondta Dilaver a Lechia Gdanskba igazoló Nalepáról. – Gergő, aki hozzám hasonló felfogásban futballozik, és akit nagyon bírok, pályafutása nagyszerű időszakaként mesélt nekem a Lechnél töltött éveiről, és bárki, akivel beszéltem, dicsérte a lengyel bajnokságot. Alig várom, hogy kezdődjenek az erőpróbák!”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik