Eurofutball: csak az RB Leipzig igazol fiatalabbakat a Realnál

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.29. 16:46
null
Vinícius Júniorék szerződtetésével alaposan fiatalított a Real Madrid (Fotó: AFP)
Csak a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig igazol fiatalabb futballistákat a Real Madridnál a labdarúgó topligák csapatai közül – derül ki a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányából.

 

A CIES azt vizsgálta, hogy az ebben az idényben pályára lépő, klubon kívül igazolt (tehát a saját akadémisták első csapathoz vezénylése nem számít bele) játékosok átlagéletkora alapján milyen rangsorok jönnek ki.

Ez alapján a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt is foglalkoztató RB Leipzig az éllovas, a lipcsei csapat érkezői átlagosan 21.43 évesek voltak a szerződtetéskor, míg a 24 vizsgált európai élvonalban az Ankaragücü áll a lista másik végén (29.28 éves átlagéletkorral).

A Real Madrid az elmúlt időszakban a fiatalítás mellett tette le a voksát, ez ezen a listán is meglátszik, a 21.95-ös átlag a topligákban a második, a 24 bajnokságot tekintve a harmadik legalacsonyabb mutató.

Az idény végén a kispadról távozó Dárdai Pál Herthája a 17. helyen áll 23.94 évvel, a topligában a Parma igazolta a legidősebbeket (27.35), az Espanyolt (27.05) és a Marseille-t (27.03) megelőzve.

A magyar csapatok az idősebbek top 20-as listájára fértek fel, a Haladás a hatodik (28.26 év), a Honvéd a 12. (27.90), a Kisvárda pedig a 13. (27.89).

(Forrás: CIES)
(Forrás: CIES)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik