Eurofutball: Bölöni volt csapata megverte a Bruges-t, s kupagyőztes lett

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.08.01. 22:28
null
Az Antwerp nyerte a Belga Kupát (Fotó: imago-images.de)
A labdarúgó Belga Kupa döntőjében nagy meglepetésre a Royal Antwerp 1–0-ra legyőzte az FC Bruges-t, míg a Horvát Kupa-fináléban a Rijeka ugyanilyen különbséggel verte a Lokomotiva Zagrebet.

 

FC BRUGES–ROYAL ANTWERP 0–1

Az Antwerp még Bölöni László irányításával jutott be a kupadöntőbe, és ha sikerül az eredeti időpontban megtartani, ő ült volna a csapat kispadján a brüsszeli Baldvin király Stadionban, ám a marosvásárhelyi származású szakembert időközben menesztették, így már csak szurkolhatott korábbi együttesének a Bruges ellen. Bár, az Antwerp nem hívta meg Bölönit.

„A lehető legjobb tudásunk szerint készültünk fel a márciusi összecsapásra, ám akkor a kukába dobhattuk az edzésterveinket. Miután a pályán sohasem a pénz futballozik, volt csapatomat képesnek tartom arra, hogy legyőzze a jóval erősebb, gazdagabb Bruges-t. Noha figyelemmel kísérem az eseményeket, a döntőn nem leszek ott, ugyanis nem kaptam meghívást a találkozóra” – mondta Bölöni László az összecsapás előtt.

A jóval esélytelenebbnek tartott gárda alaposan meglepte az FC Bruges-t a mérkőzés elején, a 25. percben pedig meg is szerezte a vezetést. A norvég Simen Jukleröd nagy lendülettel tört be a védők között, majd a tizenhatoson belülre érve középre tett, és a labdára az izraeli Lior Refaelov érkezett, neki már csak az üres kapuba kellett passzolni (0–1).

A fordulás után a Bruges összekapta magát, s jóval több lövése volt, mint az első félidőben, az Antwerp azonban állta a sarat. Ugyan a második játékrész elején volt egy tizenegyesgyanús eset az antwerpeni gárda tizenhatosán belül, a bíró sípja néma maradt. Bölöni volt csapata végül kihúzta, az Antwerp így megnyerte a Belga Kupát – ez volt a gárda harmadik kupadiadala.

RIJEKA–LOKOMOTIVA ZAGREB 1–0

A fináléban sokáig nem történt semmi, az első félidőben összesen három lövés volt. A második félidőben sem láthattunk gólt, egészen a 77. percig: a fiumei Tibor Halilovic jutott labdához tíz méterre a kaputól, és nem tétovázott, irdatlan erővel lőtt a léc alá (1–0). A hajrában szerzett találat elég volt a Rijekának ahhoz, hogy megnyerje a kupadöntőt.

BELGA KUPA
DÖNTŐ

FC Bruges–Royal Antwerp 0–1 (Refaelov 25.)

HORVÁT KUPA
DÖNTŐ

Rijeka–Lokomotiva Zagreb 1–0 (T. Halilovic 77.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik