Eurofutball: az „új Neuer”, Eriksen, Cavani – a lejáró szerződésűek álomcsapata

Vágólapra másolva!
2019.12.27. 13:42
null
Christian Eriksen és Willian szerződése is lejár a nyáron (Fotó: AFP)
A karácsonyi hajtás után újabb fontos periódushoz közeledünk, a sport szempontjából lényegesen aktívabb téli átigazolási időszak január elsején nyílik meg, ennek apropóján most összeszedtük azon játékosok listáját, akik nyáron ingyen, míg a télen diszkontáron érkezhetnek „ajándékba”. Fontos szempont, hogy az álomcsapat összeállításánál figyelembe vettük, hogy nem csupán egy idényről van szó, így a 34-35 éves korábbi klasszisok helyett a legfeljebb 32 esztendős labdarúgók kerültek csak be.

Alexander Nübel nemrégiben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy szerencsétlen kifutási kísérlete során mellbe talpalta Mijat Gacsinovicsot, a piros lapot pedig négymeccses eltiltás is követte. A napokban aztán arról számolhattunk be, hogy a 15 meccsen 18 gólt (be)engedő kapus (a klubja 21-gyel a negyedik helyen áll a 18-nál tartó Mönchengladbach, Wolfsburg duó, valamint a 20-at kapó RB Leipzig mögött) nem hosszabbítja meg szerződését a Schalkéval – könnyen lehet, hogy a Manuel Neuerhoz hasonlított 23 éves játékos követi a példát, és a Bayernhez távozik.

Thomas Meunier 2016-ban csatlakozott a PSG-hez, három és fél év alatt pedig az egyik legkiválóbb jobbhátvéddé fejlődött, aki a kapu előtt sem jön zavarba (13 gól), és az asszisztok terén sem alakít rosszul (20). A belga válogatott alapembere mellett párizsi csapattársa, Layvin Kurzawa és a Tottenhamet erősítő Jan Vertonghen kerülne a védelembe – az álomcsapatnál a 34-35 éves labdarúgókat már mellőztük, így maradtak ki a pályájuk csúcsán jó nevű, ám már lefelé tartó/karrierjük végéhez erősen közelítő futballisták (így például Luka Modric, David Silva, Thiago Silva, Alekszandar Kolarov és Giorgio Chiellini sem került be).

Eleinte gondolkodtam itt az esetleges háromvédős felálláson, mivel mind a középpályán, mind a támadók között lényegesen jobb a felhozatal, de két ilyen szélsőhátvéddel azért indokoltabb lett a négyvédős rendszer, és bár a transfermarkt.de oldalon még mindig Eric Bailly a legértékesebb bekk, inkább a vele ellentétben térdsérülése után már visszatérő Nachóra esett a választás – nyilván lényegesen kedvezőbb lenne a helyzet, ha Toby Alderweireld nem hosszabbít egy hete,.

Az ellenfelek rohamainak megszűréséért a sérüléséből lábadozó Nemanja Matics felelne, őt jól kiegészítené a pálya közepén a játék szervezésében jártasabb, az idényben már hét gólpassznál járó Éver Banega.

A támadószekcióhoz érkezve a Premier League dominál, a Real Madrid felé kacsingató Christian Eriksen a csapat sztárja, de a Chelsea kiváló szabadrúgáslövője, Willian, és az előző idényben berobbanó (hét gól, 14 gólpassz) 163 centis skót villám,Ryan Fraser is kifejezetten jó névnek számít.

Előretolt ékként pedig a Puskás Aréna nyitó mérkőzésén is eredményes Edinson Cavani várná az álomcsapatban a passzokat, hogy jó szokásához híven gólokra váltsa a lehetőségeit.

A LEJÁRÓ SZERZŐDÉSŰ, NYÁRON INGYEN IGAZOLHATÓ FUTBALLISTÁK ÁLOMCSAPATA
Alexander Nübel (Schalke, német, 23 éves, 16 millió euró) – Thomas Meunier (PSG, belga, 28 éves, 30 millió euró), Jan Vertonghen (Tottenham, belga, 32 éves, 18 millió euró), Nacho (Real Madrid, spanyol, 29 éves, 15 millió euró), Laywin Kurzawa (PSG, francia, 27 éves, 15 millió euró) – Nemanja Matics (Manchester United, szerb, 31 éves, 20 millió euró), Éver Banega (Sevilla, argentin, 31 éves, 15 millió euró) – Willian (Chelsea, brazil, 31 éves, 32 millió euró), Christian Eriksen (Tottenham, dán, 27 éves, 90 millió euró), Ryan Fraser (Bournemouth, skót, 25 éves, 30 millió euró) – Edinson Cavani (PSG, uruguayi, 32 éves, 25 millió euró)
A játékosok becsült értékénél a transfermarkt.de számait vettük figyelembe.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik