Eurofutball: a Fradi BL-ellenfele hatot kapott a Kazah Kupában – videó

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.07.10. 17:41
null
A Fradi BL-ellenfele, a Tobol hatot kapott a Kazah Kupában (Fotó: FC Tobol/Facebook)
A Ferencváros BL-selejtezős ellenfele, a Tobol a második csapatát pályára küldve 6–1-re kikapott szombaton a Taraztól a Kazah Kupa C-csoportjának 1. fordulójában.

A Tobol Ferencváros ellen készülő BL-selejtezős keretéből senki sem utazott el a Taraz elleni kupameccsre. A csapat tartalékos felállásának két oka is lehet: egyrészt még öt mérkőzése van kivívni a továbbjutást a kupában, másrészt Taraz a kirgiz határ mellett fekszik, így a kosztanajiaknak több ezer kilométert kellett utazniuk. A kazah bajnokságban nem rendeztek fordulót a hétvégén, a 13.-ra augusztus 20-án kerül sor.

A hatot kapó, tartalékosan felálló gárdát nem a vezetőedző, Milan Milanovics – ő a BL-kerettel készül Kosztanajban –, hanem a második csapat edzője, Oleg Lotov irányította, aki így értékelt a találkozó után:

„Szeretnék gratulálni a Taraznak, sajnos még nem vagyunk azon a szinten, hogy egy ilyen csapattal felvegyük a versenyt. Megpróbáltuk azt játszani, amit gyakorlunk, volt néhány szép támadásunk. Ugyanakkor egyértelmű, hogy az ellenfél játékosainak képességei lényegesen jobbak. Hetven perc után elfáradtunk, és visszaálltunk. Az ilyen meccsekből lehet tanulni, nem lehet panaszom, minden tőlük telhetőt megtettek a fiúk” – idézte Lotovot az üllői129.hu.

A Kisvárda kazah Ekl-ellenfele, a Kajrat Almati – amellyel a magyar csapat elsőként július 21-én találkozik – 2–0-ra legyőzte az Ordabaszit a Kazah Kupa 1. fordulójában.

BAJNOKOK LIGÁJA 2022–2023
SELEJTEZŐ, 1. FORDULÓ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
Tobol (kazah)–Ferencváros 0–0

VISSZAVÁGÓ
Július 13., 20.00: Ferencváros–Tobol (kazah)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik