Eurofutball: 50 meccs veretlenül – csúcstartó az FTC volt BL-ellenfele

M. D.M. D.
Vágólapra másolva!
2021.08.23. 11:18
null
A Slavia Prahát nem könnyű legyőzni – Tokmacéknak sikerült (Fotó: Szabó Miklós)
Immár 50 mérkőzés óta veretlen a cseh labdarúgó-bajnokságban a Ferencváros korábbi Bajnokok Ligája-ellenfele, a Slavia Praha, amely vasárnap az Ostrava ellen nyert 4–0-ra.

 

A prágai sztárcsapat ritkaságszámba menő sorozata tavaly tavasszal kezdődött, még azelőtt, hogy a koronavírus-járvány Európában is kirobbant volna. A Slavia legutóbb 2020. március 1-jén kapott ki a cseh bajnokságban, amikor az 1. FC Slováckótól szenvedett 2–0-s vereséget.

Azóta 50 bajnoki meccset vívott meg veretlenül a Slavia (38 győzelem és 12 döntetlen a mérlege), ezzel a futballstatisztikákkal (is) foglalkozó Gracenote számításai szerint a jelenlegi leghosszabb veretlenségi sorozatot tartja az élvonalbeli labdarúgóligákban világszerte.


A Slavia négy meccs után még hibátlan a cseh bajnokság 2021–2022-es kiírásában, de így is „csak” a harmadik helyen áll a tabellán az egy-egy meccsel többet játszó Viktoria Plzen (15 pont), Sparta Praha (13) kettős mögött. Jindrich Trpisovsky csapata a következő körben a még nyeretlen Karvinához látogat, majd a kéthetes válogatott szünetet követően a Slováckót (…) fogadja – de e két mérkőzés előtt vár még rá a Legia Warszawa elleni Európa-liga-selejtező idegenbeli visszavágója, a hazai pályán elért 2–2-es döntetlen után.

Mint ismert, az FTC 2–1-es összesítéssel búcsúztatta a Slaviát a Bajnokok Ligája harmadik selejtezőkörében. Itthon 2–0-ra győzött a Fradi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik