Eurofoci: tovább javított világrekordján a Vaduz

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.05.18. 09:07
null
A liechtensteini szövetségi kapitányi pozíciót idén a Vaduz kispadjára cserélő Martin Stocklasa kupasikert ünnepelhet (Fotó: AFP, archív)
A bosnyák bajnok Zrinjski Mostar a kupát is megnyerte hazájában, a szerdai döntőben 1–0-ra legyőzte városi riválisát, a Velezt. A liechtensteini Vaduz 49. alkalommal is megnyerte hazája kupáját, ezzel tovább javított saját világrekordján.

A Zrinjski győztes gólját a horvát Mario Cuze szerezte az 52. percben. A zenicai finálé a két mostari csapat között igen feszült volt, a 90. perc utáni ráadásban három sárga és egy piros lapot is kiosztott a játékvezető.

A nyolcszoros bajnok Zrinjskinek ez volt a második kupasikere (és az első duplája), az előzőt 15 évvel ezelőtt szerezte meg.

Az ősszel története során először az Európa-konferencialiga csoportkörét is megjáró Vaduz a szerdai fináléban 4–0-ra győzte le a Balzerst.

A svájci másodosztályban szereplő, az európai kupaporondra évről évre a lichtensteini kupagyőzelmének köszönhetően kilépő Vaduz a 49. kupagyőzelmével öttel előzi meg az északír Linfieldet, amely 44 -szer nyerte meg hazája kupasorozatát.

A Celtic a harmadik 40 kupasikerrel, a legjobb nem európaiként az egyiptomi al-Ahli áll 38-cal. Magyarországon a Ferencváros a rekorder 24 kupagyőzelemmel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik