Euro 2020: München máris hivatalosan jelentkezett

Vágólapra másolva!
2013.02.21. 18:42
München elsőként jelentkezett a német szövetségnél, hogy otthont adna a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egyes mérkőzéseinek.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezető igazgatója csütörtökön arról számolt be, hogy a bajor város a két elődöntő és a finálé megrendezésére, illetve három csoporttalálkozó és egy egyenes kieséses meccs lebonyolítására pályázik.

„A bajor emberek számtalanszor bizonyították, hogy rendkívül toleráns vendéglátók" – hangoztatta Horst Seehofer bajor miniszterelnök és Christian Ude, München polgármestere.

Az európai szövetség (UEFA) januárban jelentette be, hogy 13 ország egy-egy városában lesznek meccsek a 2020-as Eb-n. A nemzeti szövetségeknek szeptemberig kell eldönteniük, hogy az adott országból mely város jelentkezését támogatják. Ezek közül az UEFA 2014 szeptemberében választja ki a rendezőket.

Korábbi hírek szerint Isztambul, Berlin, London, Madrid, Lisszabon, Párizs, Amszterdam, Brüsszel, Bázel, Athén, Róma, Moszkva és Zágráb is örömmel rendezne mérkőzéseket, továbbá a szerb, a bolgár és a román szövetség jelezte, hogy fővárosi helyszínnel szívesen lenne részese a hét év múlva esedékes kontinensviadalnak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik