„Nem sokkolt a sorsolás, de nem is ujjongok örömömben. Természetesen nem tűnik egyszerűnek a feladat, hiszen németajkú csoportba kerültünk német edzők által irányított csapatokkal” – utalt Löw arra, hogy Németország mellett Ausztria, a korábbi német szövetségi kapitány, Berti Vogts irányította Azerbajdzsán, valamint a Bernd Storck vezette Kazahsztán is az A jelű szextettbe került.

Anglia szövetségi kapitányát, Fabio Capellót az ellenfelek közül különösen Walesről faggatták az újságírók. „Ez lesz az első derbim Anglia szövetségi kapitányaként, így különösnek ígérkezik. A walesieknek fiatal, erős csapatuk van. Kemény csoportba kerültünk, mert minden találkozó kiélezettnek ígérkezik, annak viszont örülök, hogy csak négy csapatot soroltak mellénk, mert így kevesebb találkozót kell játszanunk” – mondta Capello, akinek válogatottja Wales mellett a Svájc, Bulgária, Montenegró trió mellé kapott besorolást.

Radomir Antics, a szerbek kapitánya szerint az ő sorsolásuk az egyik legnehezebb. „Nagyon kiélezett a csoportunk, az egyetlen olyan, amelyben három világbajnoki résztvevő van. Olaszországnak rengeteg a tapasztalata nagy világeseményekről, míg Szlovénia Oroszországot búcsúztatta a vébéselejtezőkön” – mondta a szakember. Déli szomszédunk ellenfele lesz még Észak-Írország, Észtország és Feröer is.

Az Európa-bajnoki selejtezőcsoportok sorsolásáról itt olvashatnak részletesen.

EURO 2012, A SELEJTEZŐK CSOPORTBEOSZTÁSA 
  A-CSOPORT B-CSOPORT C-CSOPORT D-CSOPORT E-CSOPORT
1. kalap Németország
Oroszország
Olaszország
Franciaország
Hollandia
2. kalap Törökország
Szlovákia
Szerbia
Románia
Svédország
3. kalap Ausztria
Írország
É-Írország Bosznia-H.
Finnország
4. kalap Belgium
Macedónia
Szlovénia
Fehéroroszo.
Magyarország
5. kalap Kazahsztán
Örményország
Észtország
Albánia
Moldova
6. kalap Azerbajdzsán
Andorra
Feröer
Luxemburg
San Marino
           
  F-CSOPORT G-CSOPORT H-CSOPORT I-CSOPORT  
1. kalap Horvátország
Anglia
Portugália
Spanyolország
 
2. kalap Görögo.
Svájc Dánia
Csehország
 
3. kalap Izrael
Bulgária
Norvégia Skócia  
4. kalap Lettország
Wales Ciprus
Litvánia  
5. kalap Grúzia
Montenegró
Izland
Liechtenstein
 
6. kalap Málta