Eszék: Kleinheisler László lett a hónap legjobb játékosa

P. L., K. Zs.P. L., K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 18:36
null
Nenad Bjelica (Fotó: NK Osijek – archív)
A horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság (1. HNL) második helyén álló NK Osijek megtartotta a szokásos, bajnoki – jelen esetben a vasárnapi, NK Varazdin elleni – mérkőzés előtti sajtótájékoztatóját Eszéken. Nenad Bjelica vezetőedző a horvátországi labdarúgás – saját szemszögéből érzékelt – anomáliáiról is szólt. Eközben a klub ismertette a hónap játékosa szavazás végeredményét: április legjobbja Kleinheisler László lett.

 

„Történt, ami történt a legutóbbi, Rijeka elleni találkozónkon (0–0), de ha már folyamatában nézzük, az utóbbi talán tíz mérkőzésünkön mindig olyan játékvezetőket kaptunk, akik zágrábiak vagy környékiek – fogalmazott Nenad Bjelica a pénteki sajtótájékoztatón. – De talán nem is ez a legnagyobb probléma, hanem az, hogy a játékosok kölcsönadásával egy klub gyakorlatilag a teljes bajnokságot»lefedi«. Innentől hogyan várhatjuk el, hogy a pontvadászat, mondhatni, szabályos legyen? Mi talán egy-egy labdarúgót tudtunk két másiknak odaadni, illetve Diósgyőrben vannak még tőlünk. Gyakorlatilag most értettem meg, mit is jelentett az, amikor a Dinamo Zagrebnél Zdravko Mamic folyamatosan azt kérdezgette tőlem: »Nenad, kell valami, szükséged van valamire?« Most vált világossá, hogy azzal úgymond elintézhető lett volna minden egy-egy idény során. Viszont mindig azt mondtam, nem, nincs semmire szükségem, hiszen vezettünk 20-30 pontokkal a bajnokságban. A jelenlegi, főleg az év eleje óta történt átigazolások, kölcsönszerződések és más történések alapján sajnálom, hogy a hosszú éveken át nagy barátom, Damir Miskovic, a HNK Rijeka elnöke is beállt abba a sorba, amely nem jó irányba viszi a horvát labdarúgást.”

Az újságírói kérdések során külön témát szolgáltatott Gyurcsó Ádám helyzete is.

„Elhiszem, hogy Ádám nem túlzottan boldog, de van még öt mérkőzés hátra a bajnokságból, ugyanakkor biztosan lesznek változtatások, és minden esélye megvan arra, hogy bizonyítsa, rászolgált az Eszék mezére. Higgyék el, tisztában vagyok a kvalitásaival, mivel ismerem még a lengyel bajnokságból, majd az itteni bajnokságban, a Hajduknál ugyanúgy a szemem előtt játszott.”

Ezekből leginkább annyit lehetett leszűrni, hogy a télen szerződtetett, de azóta egyetlen bajnoki meccsen sem pályára lépő labdarúgónak nincs más feladata, mint bizonyítani vezetőedzőjének, hogy aztán nyáron visszatérjenek arra, miként is alakuljon a további sorsa.

HORVÁTORSZÁG, 1. HNL
32. FORDULÓ, vasárnap
19.05:
NK Osijek–Varazdin – élőben az NSO-n!
Az élcsoport: 1. Dinamo Zagreb 71 (30 mérk.), 2. Osijek 67 (31), 3. HNK Gorica 53 (31)

KLEINHEISLER LÁSZLÓ LETT ÁPRILIS LEGJOBBJA ESZÉKEN
Az NK Osijek a hivatalos Facebook-oldalán pénteken bejelentette, hogy a csapat szurkolói Kleinheisler Lászlót választották meg április legjobb eszéki labdarúgójának. A poszt szerint a magyar válogatott középpályás a szavazatok 32 százalékát gyűjtötte be, a kapus Ivica Ivusic 23-mal lett a második, a bajnokság góllövőlistáját 20 góllal vezető argentin Ramón Miérez 16-tal a harmadik. Kleinheisler gólt, gólpasszt jegyzett áprilisban, és nemrégiben a Nemzeti Sportnak úgy fogalmazott: ő is úgy érzi, hogy elkapta a fonalat.

Kleinheisler László lett április legjobbja Eszéken (Fotó: NK Osijek Facebook)
Kleinheisler László lett április legjobbja Eszéken (Fotó: NK Osijek Facebook)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik