Eszék: bár rossz volt a rajt, így is rangadóra készülnek

P. L.P. L.
Vágólapra másolva!
2022.09.09. 20:25
null
Kleinheislerék Rijekába készülnek (Fotó: NK Osijek)
A horvát első osztályú labdarúgó-bajnokság, a SuperSport HNL 9. fordulójának keretében az NK Osijek a hétvégén a HNK Rijeka otthonába látogat – Horvátország klubfutballjának harmadik és negyedik pillére még úgy is rangadót vív szombaton 18.30 órától, hogy a jelenlegi tizedik fogadja a tabella hatodik helyén álló eszékieket.

Hétfő óta a szlavóniaiak már a mostani, idegenbeli találkozójukra hangolódtak, a regenerációs folyamatok után és a heti edzésmunkát követően az NK Osijek már pénteken útnak indult a következő bajnokijának helyszínére. A két együttes közös vonása, hogy mind a Rijeka, mind az Osijek átesett edzőváltáson az idény elején, az Eszéket vezénylő osztrák Rene Poms mindenesetre bizakodva várja a szombati erőpróbára.

„Készen állunk a Rijeka elleni mérkőzésre – hangzott tömören az eszéki szakvezető prognózisa azon találkozó előtt, mely a bajnokság első felvonását zárja a fehér-kékek számára. – Intenzív héten vagyunk túl a Sibenikkel szembeni meccsünk óta, úgy érzem, kellő energiával felvértezve várjuk a nehéz mérkőzésnek ígérkező kilencven percet. Nem volt egyszerű az előző szezonban sem a Rujevicában, s mindenki tudja, ez különleges párosítás is egyben, reményeink szerint győztesen kerülhetünk ki belőle. Világos elképzeléseink vannak arról, mit is szeretnénk játszani. Tudom, van rajtam is nyomás, de ehhez már a hosszú évek során hozzászokhattam, s ez számomra inkább pozitív töltet, mint teher. Ellenfelünk az új vezetőedzőjével bizonyára még új energiára is tett szert, míg én már lényegében két esztendeje az eszéki klubnál vagyok, s rálátásom volt már eddig is a csapatomra.”

HORVÁT 1. HNL
9. FORDULÓ
Szombat
18.30:
Rijeka–NK Osijek (Eszék) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik