Eszék: a Fradi-verő Bjelica lett Kleinheislerék edzője

POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)POLGÁR LÁSZLÓ (Zágráb)
Vágólapra másolva!
2020.09.05. 13:42
null
Nenad Bjelica kinevezését a hivatalos honlapján jelentette be az NK Osijek (Fotó: nk-osijek.hr)
A Kleinheisler Lászlót is foglalkoztató horvát élvonalbeli NK Osijek (Eszék) bejelentette, hogy Nenad Bjelica veszi át a csapat irányítását.

 

Az eszéki kispadra Nenad Bjelica, a város szülötte ülhet le, az új edző Ivica Kulesevicet váltja – jelentette be az NK Osijek a hivatalos honlapján.

A 49 éves Bjelica legutóbb a zágrábi Dinamónál dolgozott és nem is eredménytelenül, hiszen 2018 és 2020 között két bajnoki címet is nyert a csapattal. Sőt, a Dinamo idei bajnoki címében is fontos szerepet játszott, azt megelőzően, hogy a tavasz folyamán viharos, egyben „vírusos” körülmények között távozott Zágrábból, mivel nem ment bele fizetése drasztikus csökkentésébe. Távozása után már Zoran Mamic nyert ismét bajnokságot a csapattal, aki közel egy éve az arab világból visszatérve először sportigazgatóként kezdett el dolgozni a Dinamo Zagrebnél.

A játékosként korábbi válogatott Bjelica a horvát főváros „kékjeivel” amúgy a Bajnokok Ligája-, valamint az Európa-liga csoportkörébe is bejutott, illetve korábban, 2013-ban az osztrák Austria Wiennel is szerepelt a BL-ben. Tavaly nyáron a Bajnokok Ligája selejtezőjének 3. fordulójában éppen a Ferencvárost búcsúztatta (5–1-es összesítéssel) a Bjelica vezette Dinamo.

Sajtóinformációk szerint Bjelica eszéki kívánságlistáján olyan játékosok is szerepelnek, mint például a 24-szeres válogatott Marko Pjaca (Juventus), a kétszeres válogatott Mario Situm (Kayserispor) és az albán Endri Cekici (Olimpija Ljubljana). Ugyanakkor a horvát sajtó éppen Bjelicát tartja az elmúlt évek legjobb eszéki szerzeményének.

Az eszékiek azt követően váltottak edzőt, hogy az előző bajnoki fordulóban 4–1-re kikaptak a Dinamótól, és három meccs után még csak egy ponttal állnak a horvát élvonalban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik