Sven Mislintat csak néhány hónapig volt az Ajax sportigazgatója (Fotó: Getty Images)

 

 
Eredivisie: félbeszakadt az Ajax–Feyenoord rangadó – videó

Nem a legszebb napjait éli a 34-szeres – ezzel rekorder – holland bajnok Ajax, amely az új idény eddigi négy meccsén csupán egy győzelmet ért el két döntetlen és egy vereség mellett, vasárnap pedig a csapat szurkolóinak rendbontása miatt félbeszakadt a Feyenoord elleni Klassieker, melyen a vendég rotterdamiak 3–0-ra vezettek.

Az Ajax vezetősége és felügyelőbizottsága közölte, elhatárolódik szurkolóinak rendbontásától és elnézést kért azoktól, akik nem érezték biztonságban magukat a Johan Cruijff Arenában.

Nem sokkal később a klub bejelentette, hogy azonnali hatállyal menesztette a 2023. május 19-én kinevezett sportigazgatóját, Sven Mislintatot a szervezeten belüli széles körű támogatottság hiánya és a gyenge eredmények miatt.

A múlt héten új elnökséget választó  Ajax megjegyezte, hogy Mislintat menesztése nincs összefüggésben a múlt szerdán bejelentett törvényszéki könyvvizsgálói vizsgálattal.

„A széles körű támogatottság helyreállítására tett számos kísérlet nem vezetett eredményre, ez nyugtalansághoz vezetett a klubon belül és környékén – a kiábrándító eredmények miatt is. Sven óriási erőfeszítéseket tett az Ajaxért az elmúlt hónapokban, amiért hálásak vagyunk. Most az Ajax érdeke, hogy egyesült erővel továbblépjen és visszatérjen a sikerekhez” – fogalmazott Jan van Halst vezérigazgató.