Eredivisie: Popovics-féle forgatókönyv lehet az osztályozón

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.05.17. 15:24
A holland bajnokság osztályozójában a Cambuur a De Graafschapot fogadja. A mérkőzés érdekessége, hogy Henk de Jong, a vendégek vezetőedzője a következő idénytől a jelenlegi ellenfél kispadján ül. A média a csapat korábbi magyar edzőjéhez, Popovics Sándorhoz hasonlítja a holland trénert, aki nem lopta be magát a szurkolók szívébe: a lelátóról nézte a meccset, miután aláírt az ellenfélhez.

Az Eredivisie osztályozójának elődöntőjében a De Graafschap a Cambuurhoz látogat. Henk de Jong, a vendégek menedzsere a következő szezontól a mostani riválist fogja irányítani, sokan pedig attól tartanak, hogy az egykori magyar edző, Popovics Sándor példáját követi majd.

Popovics 1985-ben szintén a De Graafschap edzőjeként mérkőzött meg a NEC-cel, nem sokkal azután, hogy aláírt a nijmegeni csapathoz. Ezt követően a magyar tréner nem ült le a kispadra a találkozó alatt, hanem a nézőtéren foglalt helyet. De Jong szerint azonban nincs oka a Graafschap szurkolóinak aggódni, mivel profiként fog viselkedni.

„A külvilág jobban foglalkozik ezzel a témával, mint én. Jelenleg a De Graafschap vezetőedzője vagyok, és azért dolgozok, hogy benn tartsam a klubot a holland első osztályban” – mondta De Jong.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik