Eredivise: különleges mezben, beteg gyermekekért játszik a holland csapat

Vágólapra másolva!
2022.04.28. 12:08
Egy nemes cél mögé állt be a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő Waalwijk, amely a hivatalos oldalán jelentette be, hogy együttműködést kötött a súlyosan beteg gyermekeknek egyedülálló nyaralást biztosító önkéntes szervezettel, a Villa Pardoesszel.

A Waalwijk futballistái a Groningen elleni vasárnapi bajnokin olyan mezben fognak pályára lépni, amit a szervezet korábbi látogatója, a szívrendellenességgel születő Lianne Koskamp rajza alapján készítettek el. A 10 éves kislány tervezetét több, a Villa Pardoesnél vendégeskedő gyermek munkája közül választották ki. Lianne Koskamp rajza alapján készítettek el. A 10 éves kislány tervezetét több, a Villa Pardoesnél vendégeskedő gyermek munkája közül választották ki.


A színes szerelések hátulján nem az RKC-játékosok, hanem a szervezetnél nyaraló gyermekek neve fog szerepelni. A meccs után a játékosok által aláírt mezeket aukcióra bocsátják, és az ebből befolyt összeget továbbítják az intézménynek. A klub továbbá arra buzdít, aki teheti, küldjön támogatást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik