Elismerés: Bölöni László életműdíjat kapott Romániában

Vágólapra másolva!
2020.12.22. 21:07
null
Bölöni László átvette az életműdíját Romániában (Fotó: Szabó Miklós)
Nézőket nélkülöző, szűkre szabott, alig 45 perces online ünnepség keretében hirdették ki kedden este a bukaresti Gazeta Sporturilor című sportnapilap a 2020-as év sportcsillagait díjazó gálájának nyerteseit. Bölöni László személyében magyar is szerepelt a díjazottak között: a 102-szeres egykori válogatott labdarúgó, a Panathinaikosz edzője a GSP-legenda díjban – egyfajta életműdíjban – részesült.

A lap újságírói, olvasói és sportszakemberek szavazatai révén összeálló listán Bölöni mellett Doina Melinte olimpiai bajnok atléta, Simona Amanar olimpiai és világbajnok tornász, Anghel Iordanescu sokszoros válogatott labdarúgó, az 1994-es világbajnokság román „aranycsapatának” szövetségi kapitánya és Cristian Gatu világbajnok kézilabdázó szerepelt. A kategória korábbi kitüntetettjei között van Jenei Imre és Mircea Lucescu futballedző, Ilies Nastase teniszező, Nadia Comaneci tornász, Elisabeta Lipa evezős, Gheorghe Hagi labdarúgó és Ivan Patzaichin kenus is.

A marosvásárhelyi származású sportoló Athénból küldött videoüzenetben, a trófeával és egy pohár pezsgővel a kezében köszönte meg a kitüntetést. „Megleptek! Nem gondoltam volna, hogy harminc esztendő távollét után is aktuális vagyok még odahaza, bár én is igyekszem képben maradni mindennel, ami a román sportban történik. Ez a szép trófea annál is értékesebb, mivel az otthoniak elismerését jelzi mindazért, ami sikerült elérnem a magam és a román labdarúgás számára” – üzente Bölöni.

A 2020-as év legjobb sportolójának Simona Halep teniszezőt választották, a legjobb labdarúgónak Denis Mant, a FCSB aradi származású játékosát, edzőjének – holtversenyben – a kínai bajnokságot nyerő Cosmin Olaroiut és a szaudi győztes Razvan Lucescut. A Liga 1 legjobb idegenlégiósának a kolozsvári CFR brazil védője, Paulo Vinícius bizonyult.

Az online gála (Bölöni László 18.15-től „veszi át” a díjat)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik