Edzősors: négy hónapig tartott Thomas Doll ciprusi kalandja

Vágólapra másolva!
2019.12.09. 12:46
null
Dollt augusztusban nevezték ki (Fotó: nso.hu)
Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a ciprusi élvonalban szereplő APOEL Nicosia és a klub vezetőedzője, az augusztusban szerződtetett, korábban a Ferencvárost irányító Thomas Doll. A klub a hivatalos honlapján közzétett közleményben köszönetet mond a német szakembernek az elvégzett munkáért, egyben megemlíti, Doll mellett segítői, Ralf Zumdick és Pasquale Rocco is távoznak vele együtt.

Thomas Dollt augusztus elején nevezték ki a bajnoki címvédő APOEL élére, ám alig négy hónap után máris távoznia kellett, miután a csapat az elmúlt hétvégén kikapott az Olympiakosz Nicosia otthonában, ami azt jelentette, hogy legutóbbi öt bajnokiján egy gőzelem mellett három döntetlent és egy vereséget tud felmutatni. A negyedik helyen álló APOEL hátránya 9 pont a listavezető Anorthoszisszal szemben – igaz, az El-csoportkörös szereplés miatt kettővel kevesebb mérkőzést játszott, mint a listavezető.

Így tehát hiába biztosította be továbbjutását az utolsó forduló előtt az Európa-liga legjobb 32 csapata közé a Doll irányította APOEL, a klub vezetői a váltás mellett döntöttek. A klub közleménye szerint Doll segítői, Ralf Zumdick és Pasquale Rocco is távoznak, és Lukasz Hadzilukasz veszi át Doll helyét.

Thomas Doll augusztusi kinevezése óta 17 mérkőzésen irányította az APOEL-t, ezeken a mérlege 8 győzelem, 5 döntetlen és 4 vereség. A tavasszal még a német élvonalbeli Hannovert próbálta benn tartani a Bundesligában, de sikertelenül, előbbe 2013. decemberétől 2018 augusztusáig az NB I-ben szereplő Ferencváros vezetőedzője volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik