Edzősors: Marcelo Bielsa lett az uruguayi kapitány

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2023.05.16. 07:38
null
Marcelo Bielsa lett az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya (Fotó: Getty Images)
Igaznak bizonyultak azok a március végi sajtóértesülések, melyek szerint a legutóbb a Leeds Unitednél dolgozó Marcelo Bielsa lehet az uruguayi labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, ugyanis a dél-amerikai nemzet hivatalos felületein erősítette meg a hírt.

A 67 éves Bielsa legutóbb az angol élvonalban szereplő Leeds Unitedet irányította, amelytől 2022 februárjában menesztették, de 1990 óta tartó edzői pályája során dolgozott az argentin Newell’s Old Boysnál, az Atlasnál, a Vélez Sarsfieldnél, a spanyol Athletic Bilbaónál, a francia Marseille-nél és Lille-nél is, valamint a chilei és az argentin válogatott szövetségi kapitányi tisztségét is betöltötte.

Bielsa 1995 és 1996 között a mexikói América edzője volt, amelynél játékosa volt a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Marco Rossi is.

Bár az uruguayi szövetség Bielsa szerződésének határidejéről nem számolt be, azt írta, hogy az argentin szakember készíti fel a csapatot a 2026-os, Egyesült Államokban, Kanadában és Mexikóban rendezendő világbajnokságra.

Bielsa asume como técnico de la Selección Mayor. #ElEquipoQueNosUne pic.twitter.com/5kLDD2aqsC

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik