Edzősors: „Álmaink edzője” – máris megvan Storck új csapata

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2022.05.30. 14:03
null
Bernd Storck lett az Eupen új vezetőedzője (Fotó: AFP)
Napokkal a KRC Genktől való távozása után a szintén belga élvonalbeli KAS Eupen vezetőedzője lett a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, az 59 éves Bernd Storck – számolt be róla a klub hivatalos oldala.

 

Az Eupen egyéves szerződést kötött Bernd Storckkal, aki legutóbb a Genket irányította: 2021 december 7-i kinevezése után 24 mérkőzésen 12 győzelmet, 4 döntetlent és 8 vereséget hozott össze a csapattal. A bajnokság alapszakaszában a nyolcadik helyen zárt az együttes, míg az Európa-konferencialiga selejtezőjében való indulásért folytatott rájátszásban a második lett a Gent mögött, így a következő idényben nem indulhat a nemzetközi porondon.

A Genkkel futott sikertelen szezon ellenére a 15. helyen záró Eupennél bíznak a német szakember képességeiben.

„Nagyon örülünk, hogy Bernd Storck lett az Eupen új vezetőedzője. Hozzáértésének, és a belga profi ligában szerzett tapasztalatainak köszönhetően pontosan megfelel a feladatra. Bernd Storck álmaink edzője, akivel együtt szeretnénk megküzdeni az új idény kihívásaival” – idézte a klub hivatalos oldala Christoph Henkel vezérigazgatót.

Storck újdonsült csapatával kapcsolatos hír még, hogy, az Újpest korábbi légiósa, Jonathan Heris szerződése lejártával távozott a klubtól.

Storck játékosként a VfL Bochumnál és a Borussia Dortmundnál töltötte a legszebb éveit, majd edzői karrierjét is a hazájában, Németországban kezdte: volt a Stuttgart, a Hertha, a Wolfsburg és a Dortmund másodedzője is. Később Kazahsztánban dolgozott klubedzőként és szövetségi kapitányként, de megfordult az Olympiakosz utánpótlásában is, mielőtt Magyarországra került, ahol előbb sportigazgató és az U20-as válogatott szövetségi edzője volt az MLSZ megbízásából, aztán Dárdai Pál utódja lett a felnőttválogatottnál. Utóbbival Norvégiát legyőzve a pótselejtezőn kvalifikált a 2016-os Európa-bajnokságra, amelyen aztán Izlandot, Portugáliát és Ausztriát megelőzve csoportelső lett. A végállomást a Belgium elleni nyolcaddöntő jelentette Toulouse-ban.

A magyar válogatott kispadjáról 2017 októberében távozott. Azóta a Mouscron, a Cercle Bruges, a DAC és a Genk szakvezetője is volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik