Ecuador: Jordi Cruyff lett a szövetségi kapitány

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2020.01.03. 11:27
null
Jordi Cruyff eddigi legnagyobb edzői megbízatása előtt áll (Fotó: AFP)
A holland Jordi Cruyff lett Ecuador szövetségi kapitánya. A legendás Johan Cruyff fia hároméves szerződést kötött a dél-amerikai ország szövetségével.

 

Jordi Cruyff két hete távozott a kínai élvonal 10. helyén záró Csungking Dangdai Lifantól, amely hiába marasztalta, hiszen az ecuadori szövetség új sportigazgatója, Antonio Cordón invitálta. A korábban a Villarrealt és a Monacót is irányító sportvezető szintén a kínai klubtól érkezett, oda is ő szerződtette Cruyffot.

Cruyff március 26-án Argentína ellen debütál a válogatott élén, nyáron pedig a Copa Américán irányíthatja az együttest.

A kilencszeres holland válogatott Cruyff (aki a Barcelonában és a Manchester Unitedban is játszott) 2010-ben a máltai Valletta FC-ben fejezte be játékos-pályafutását, ekkor már segédedző is volt a klubnál.

Később a ciprusi AEK Larnaca, majd az izraeli Maccabi Tel-Aviv sportigazgatója lett, utóbbit soha nem látott magasságokba emelte, 2015-ben első izraeli klubként nyerte meg ugyanabban az idényben a bajnoki címet és mindkét kupát. Ekkor már a Bundesligából is megkeresték, de 2018-ig a Maccabinál maradt, utolsó idényében a kispadra is leült.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik