Eb 2024: Magyarországot szeretné csoportellenfelének a románok szakmai igazgatója

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.10.08. 13:43
null
Románia kiesett a B-divízióból (Fotó: Getty Images)
Magyarországot szeretné ellenfélnek a 2024-es Európa-bajnokság selejtezőiben Mihai Stoichita, a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) szakmai igazgatója.

 

A Nemzetek Ligája második vonalából kiesett román csapat a harmadik kalapból várja a vasárnapi, frankfurti sorsolást.

Az FRF részéről Mihai Stoichita és Edward Iordanescu szövetségi kapitány lesz jelen a sorsoláson, s előbbi az elutazáskor úgy nyilatkozott, hogy nincs nagy különbség az A-ligában szereplő magyar és a C-ligába kiesett román csapat tudása között.

„Adja a Jóisten, hogy jó csoportba kerüljünk. Nincsenek kedvenceim, nem számolgatok, de Magyarország szerintem jó lenne. Nem hiszem, hogy nagy a különbség köztünk, még ha nekik jobb eredményeik is voltak. De futball szempontjából nincs nagy különbség” – mondta a bukaresti reptéren Stoichita, aki szerint az Eb-szereplés kiharcolása annak ellenére is reális cél, hogy a román együttes mindössze hét pontot szerzett a rajta kívül Bosznia-Hercegovina, Finnország és Montenegró alkotta NL-csoportjában.

A Gazeta Sporturilor bukaresti sportlap „ideális csoportjában” is ott van Magyarország, amely mellett Izrael, Feröer, Málta és Andorra szerepel a kívánságlistán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik