Eb 2020: az UEFA kitart az eredeti rendezési tervek mellett

MTI/ CS. M.MTI/ CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 20:06
null
A Puskás Aréna továbbra is az egyik helyszíne a 2020-as Európa-bajnokságnak (Fotó: Havran Zoltán)<br />
A rendezőkkel folytatott megbeszélést követően az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) továbbra is kitart amellett, hogy az egy évvel elhalasztott kontinensviadalt az eredetileg kijelölt 12 város az eredeti időpontban rendezze meg.

 

Az UEFA honlapján szerdán megjelent közlemény szerint a szurkolók részvételéről áprilisban születhet döntés.

Aleksander Ceferin, a szervezet elnöke arról beszélt, a torna rajtjához közeledve optimistán látja a vírushelyzet alakulását. Hozzátette, fontos, hogy minél több időt biztosítsanak a rendező városoknak és azok kormányainak ahhoz, hogy pontos képet kapjanak arról, mi várható június-júliusban.

A pandémia miatt egy évvel elhalasztott esemény egyik házigazdája Budapest lenne, a Puskás Arénában három csoportmérkőzésre és egy nyolcaddöntőre kerülne sor. A jelenlegi állás szerint az Eb-résztvevő magyar válogatott hazai pályán találkozna a világbajnok franciákkal és a címvédő portugálokkal.

A magyar főváros mellett London, Glasgow, Dublin, Bilbao, Amszterdam, Koppenhága, München, Róma, Szentpétervár, Bukarest és Baki lenne rendező.

Az UEFA a várakozások szerint márciusban dönt véglegesen a torna sorsáról. Ceferin korábbi nyilatkozata szerint a lakosság átoltottsága kulcsfontosságú ahhoz, hogy az eredeti terveknél maradjanak. Az Eb-t június 11. és július 11. között rendezik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik