Dunaszerdahely: „Tudunk együtt nagyot lépni” – Világi Oszkár a DAC-ról és az ETO-ról

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.03.10. 10:33
null
Világi Oszkár (Fotó: Csapó Balázs/Kisalföld, archív)
A DAC Hazai pályán extra mai adásának vendége Világi Oszkár, a Dunaszerdahelyi AC és az ETO FC többségi tulajdonosa volt.

„Elrepült ez a nyolc év. Szinte egy pillanat volt – kezdte Világi Oszkár, aki 2014 márciusában lett a DAC többségi tulajdonosa. –Egy nappal azután, hogy átvettem a nagyon rossz állapotban lévő klubot, végigsétáltam a stadionban. Feltettem a kérdést, mi lesz ezzel? Két lehetőségem volt. Csak javítgatni az akkori stadionon, vagy az, hogy merjünk nagyot álmodni. Én a másodikat választottam. Sokan nem hittek benne. Belefogtunk, és ma van egy fantasztikus arénánk, valamint egy remek akadémiánk.”

„Nyolc évvel ezelőtt csődközelben volt a klub. Sikerült megmenteni, és a nagyon nehéz helyzet ellenére nem estünk ki. A klub kilencvenszázalékos tulajdonosa vagyok, tíz százalék Dunaszerdahely városáé. Ez jelképes is, mert a DAC nem csak egy klub. Egy közösséget formáló egység, amely büszke a létére. Mi mindig kiscsapat, magyar klub leszünk, amelynek mindig küzdenie kell. Ez nem olyan egyszerű, egyszer erősebb, egyszer gyengébb az ellenszél. Számunkra sosem lesz szélcsend. Sajnos a klub körül is megjelentek olyan negatív emberek, akik meg szeretnék bontani a klubszellemet, az egységet, szerintük minden rossz, ami a DAC-ban történik. A klub nem ezt érdemli. Nem szabad gyengéknek lennünk, a klubnak és a szurkolóknak össze kell fogniuk, s meg kell védeniük a DAC-ot” – fejtette ki Világi Oszkár, akinek elmondása alapján az elmúlt nyolc év (az infrastrukturális fejlesztéseket is beleszámítva) 90 millió euróba került.

Dunaszerdahelyen már többször cél volt a bajnoki cím megszerzése. Egyelőre ez nem sikerült. „Haladunk, egyszer ezt is elérjük. Többször bizonyítottuk, hogy ez csak rajtunk múlik. A legjobb csapatokat is képesek vagyunk legyőzni. Sajnos olyan meccseken vesztettünk pontokat, amelyeken mi voltunk az esélyesek. Lehet hatot veszteni, de huszonegyet nem.”

A dunaszerdahelyi klub első embere elemezte a jelenlegi idényt is, amely nem az elképzelések szerint alakul. A DAC csak a 4. helyen áll, nyolc pont a hátránya a harmadik helyezett Rózsaheggyel szemben.

„Úgy gondoltuk, hogy a tavaszi szezon előtt jobb lesz a helyzet. Minden idők legerősebb csapatát raktuk össze, de sajnos az egész nem állt össze. Az első hibánk az volt, hogy Németh Antal maradt ősszel is a vezetőedzőnk, másodedzőből nem lehet hosszú távon főedző. Sajnos ezt nem gondoltam végig. Bíztunk benne, hogy sikerül az őszi hullámvölgyből kikerülni, de ez nem sikerült. Majd jött az edzőváltás, amikor már rosszabbak voltak a pályák, nézők nélkül kellett játszanunk, a csapat teljesítménye pedig nem volt meggyőző. A tavaszi szezon első találkozóján Nagyszombatban elvették tőlünk a győzelmet. Ha a szünetben két góllal vezetünk, miénk lett volna a három pont. Nem így lett, érthetetlen módon nem adták meg a második gólunkat. A következő találkozón, Aranyosmaróton (a kiesés ellen küzdő hazai csapat 2–0-ra győzött – a szerk.) nagyon sok minden hiányzott: az elszántság, az eltökéltség, a lélek, a harc. Sajnos nincs vezéregyéniségünk. Kalmár Zsolt még nem tudott visszajönni. Úgy gondoltam, sikeres évadunk lesz, de nem így van. De van ilyen. A csapat képessége, a tudás megvan. Bízom benne, hogy a hátralévő meccseken elkapjuk a fonalat. Ha nem, akkor nem. Akkor is a DAC vagyunk” – mondta Világi Oszkár, aki bevallotta, hogy nagyon szomorú és mérges a pénteki, rózsahegyi 4–1-es vereség miatt. Csak ma volt képes megnézni a találkozó összefoglalóját.

Világi Oszkár elmondta azt is, miért lett az ETO FC tulajdonosa is. „Az elmúlt évek alatt nagyon sokan megkerestek Magyarországról és külföldről is, hogy legyek klubtulajdonos. Egyik ajánlat sem fogott meg. Amikor jött a Győr, az más volt. Beültették a fejembe a kisördögöt. Nagyon közel van a két város egymáshoz, közel hozhatjuk a két klubot, együttműködhet a két társaság. Tudunk együtt nagyot lépni. Az együttműködés a régiónak csak jót fog tenni. A városban mindig jobb a hangulat, ha van egy jó futballcsapata. Győrnek van egy világszínvonalú női kézilabdaklubja, ha a labdarúgás is felemelkedik, még büszkébbek lesznek a város lakói. Tudjuk, hogy újjá kell építeni a stadiont. Remélem, nemsokára egy tizenötezres, jó kis aréna lesz Győrben. Külön kategória az akadémia. Le a kalappal az előtt, amit e téren sikerült elérni. A felszereltséggel, a gimnáziummal, a befektetett pénzzel. Az akadémiára nem mondhat senki egy rossz szót sem. Szeretném, ha sikercsapat lenne az ETO” – zárta le a beszélgetést a DAC Hazai pályán extra mai adásának vendége, Világi Oszkár.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik