Dinamo Zagreb: Gvardiolt Lipcsébe, a volt fradistát Törökországba adták el

Vágólapra másolva!
2020.09.28. 16:16
null
Josko Gvardiol (jobbra) a Ferencváros elleni BL-selejtezőn (Fotó: Török Attila)
Az RB Leipzig szerződtette a Dinamo Zagreb 18 éves védőjét, Josko Gvardiolt – tudtuk meg hétfőn a német labdarúgóklub hivatalos bejelentéséből. A fiatal horvát labdarúgó egyelőre marad zágrábi nevelőegyesülete kötelékében, és jövő nyáron csatlakozik Gulácsi Péter csapatához.

 

A lipcseiek öt évre szóló, 2026 nyaráig érvényes szerződést kötöttek a horvát U21-es válogatott védővel. Korábban beszámoltunk arról, hogy a Bayern München is figyelte Josko Gvardiolt, és érdeklődött iránta az angol élvonalba visszajutó Leeds United is.

Gvardiol vételára horvát sajtóinformációk szerint 19.5 millió euró, amely bónuszokkal még több lehet, illetve a lipcseiek a későbbi továbbértékesítésnél 20 százalékot a Dinamo számára utalnak.

Egy másik belső védőjét is eladta a Dinamo: a rutinos Emir Dilaver a Caykur Rizesporhoz igazolt. A korábbi Ferencváros-játékos egymillió euró fejében került a török élvonalbeli csapathoz.

Mindkét labdarúgó szerepelt az idei, Ferencváros elleni vesztes BL-selejtezőn, mely után a horvátok az Európa-liga-selejtező playoffjában szerepelhetnek, és csütörtökön az észt Flora Tallinnt fogadják a csoportkörért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik