Delneri keserű csalódást, Mourinho egy kapust és tíz védőt emleget

Vágólapra másolva!
2011.02.27. 10:03
null
A pályán a Juventus-játékosok, a lelátón a drukkereik fogták a fejüket... (Fotók: Action Images)
A Juventus ismét kilátástalanul futballozott, de a Real Madrid sem tudott nyerni, és hátránya immár hét pont a Barcelonával szemben – a két nagycsapatnak igen rosszul sikerült a szombati játéknap... Edzői magyarázatok a szombati eseményekre.

 

SERIE A

Némileg meglepő és mindenképpen nagyon kínos vereséget szenvedett szombat este a Juventus a Serie A-ban: a torinói nagycsapat az Inter felülmúlása után múlt héten Leccében maradt alul, most meg hazai pályán a Bolognától kapott ki (0–2).

„Nem mondhatni, hogy a génjeinkben lenne a megbízhatóság... Minden kapott gólunk az összpontosítás hiányára utal. Elképesztő, hogy az Inter legyőzését követően két héten belül így szétesünk" – kezdte meccs utáni értékelését Luigi Delneri vezetőedző, aki, ha együttese így folytatja, kérdéses, hogy meddig folytathatja...

„Szégyellem magunkat a szurkolóink előtt, mert nem ezt érdemlik. Hiányzott Aquilani, de nem ez döntött, a játékosoknak jobban kellene segíteniük a társaikat. Úgy tűnt, hogy az Inter elleni siker megoldja a problémáinkat, ehhez képest kapjuk a pofonokat. Keserű csalódás lesz a szezon, ha ez így megy tovább" – tette hozzá.

Kollégája, Alberto Malesani nem hitt a szemének a meccs láttán – a Bologna 1980 októbere (!) óta először tudott nyerni a Juventus otthonában.

„Az első negyvenöt percben remekül koncentráltunk, erőszakosan és taktikailag fegyelmezetten játszottunk, s erre még rátettünk egy lapáttal a második félidőben. Ha Marco Di Vaio így játszik, mindenkit meglephetünk. Lehetetlennek tűnik számomra, hogy szombat este az igazi Juventust láttuk. Valami pszichológiai gát lehet a csapatnál, ez tartja vissza őket" – mondta Malesani, aki a játékvezető előtt is kalapot emelt.

„Minden elismerésem a bíráskodásért. Bárcsak mindig így lenne, ebben az esetben a kiscsapatoknak többször lenne esélyük ilyen meglepetésre!" – mondta.

A Juventus a szezon során már negyedszer kapott ki bajnokin hazai pályán, aminél több kudarc csak 1947–1948-ban (5), 1961–1962-ben (7) és 2009–2010-ben (6) érte Torinóban a „zebrákat".

Tabella»

PRIMERA DIVISIÓN

Barcelonában nincs mit magyarázni: az éllovas Messi, Villa és Pedro góljával simán nyert Mallorcán, beállítva ezzel a Real Sociedad 31 éves ligarekordját – a katalánok előtt a baszk csapat tudott sorozatban 19 idegenbeli bajnokin veretlen maradni.

A Barcelona előnye ráadásul hét pontra nőtt, miután a Real Madrid pontokat hullajtott a Riazorban a makacsul védekező Deportivo La Coruna ellen.

„Egy kapus és tíz védő volt a felállásuk a második félidőben... Csak egy csapat akart itt nyerni. A Depor arra ment, hogy kimerítsen minket és kihúzza döntetlennel, ami sikerült is" – nyilatkozta José Mourinho, a Real Madrid trénere. A portugál szakember furcsállotta, hogy együttese BL-játékhéten szombaton játszott.

„Nem normális, hogy egy európai kupaforduló után szombaton kell pályára lépnünk, s már nem először. Azt csinálnak velünk, amit akarnak. Nem biztos, hogy más eredmény születik, ha vasárnap kerül sor a meccsre, de az tisztességesebb lett volna. A lényeg mindenesetre az eredmény. Nem kritizálhatom a játékosaimat, mindent megtettek, ami az erejükből telt."

Tabella»

BUNDESLIGA

Ha van tökéletes nap a Borussia Dortmund szurkolóinak számára, akkor az a szombatihoz hasonló: a salátástálat célba vevő BVB kiváló játékkal verte meg Münchenben a Bayernt, és ezzel alighanem döntő csapást mért vetélytársára. A Borussia ezelőtt 1991 októberében nyert utoljára a rekordbajnok otthonában, így különösen édes a siker – a házigazdák meg az Inter elleni BL-diadaluk után gyorsan visszaszálltak a földre.

„A Dortmund mindig akkor lőtt gólt, amikor nagyon kellett. A második félidőben képesek voltunk irányítani a mérkőzést, de nem tudtunk a fontos pillanatokban betalálni. Az első kapott gólt hatalmas egyéni hibák előzték meg, s a dortmundiak remekül kihasználták a felkínált lehetőséget" – vonta meg a mérleget Louis van Gaal.

Jürgen Klopp újonc kapusát, az ausztrál Mitchell Langerakot dicsérte.

„Mitch egy ízben bravúrral segített megőrizni a vezetésünket, és végig kitűnően irányította a védelmet. Nagy megelégedésünkre szolgál ez a diadal. Félelmetes mennyiségű munkát végeztek a fiúk, ám enélkül nem is alakulhatott volna így a meccs."

A Dortmund hatalmas lépést tett meg a bajnoki cím felé, s a győzelem „áldozata" meg Klopp szemüvege lett, amelyet az ünneplés során sikerült darabokra törni...

Tabella»

PREMIER LEAGUE

Angliában az élcsapatok közül a Manchester United volt csak akcióban, és simán győzött is Wiganben. A United 4–0-ra porolta el a Laticset Javier Hernández vezérletével, így nem véletlen, hogy Sir Alex Ferguson Chicharitót dicsőítette.

„A srác fantasztikusan játszik, két remek befejezést láttunk ma tőle. Az elsőnél remekül pördült le és verte meg a védőjét, míg a másodiknál tökéletes ütemben indult be, és Wayne Rooney szép passzt adott" – mondta az MUTV-nek.

Ha már Rooney: a Wigan menedzsere, Roberto Martínez úgy véli, a United támadójának nem kellett volna végigjátszania a mérkőzést. Rooney az első percekben James McCarthyt küldte a gyepre egy könyökössel, de a Wigan-drukkerek felháborodására Mark Clattenburg nem állította ki.

„Tisztán láttam az esetet, és a bírónak is tisztán kellett látnia, mert megítélte a szabadrúgást. Viszont ha befújta, akkor piros lapot kellett volna adnia. Az ismétlést megnézve egyértelmű, hogy arcba könyökölte McCarthyt. Döntő mozzanat volt, kár érte" – mondta Martínez.

„Én is visszanéztem az esetet, de nem volt kiállítást érő. Persze mivel Wayne Rooneyról van szó, a sajtó keresztes hadjáratot indít ellene, követeli, hogy keddig kössék fel, vagy végezzék ki villamosszékben, vagy valami ilyesmi. Figyeljék csak!" – kontrázott Ferguson.

 

Tabella»

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik