Dánia: kedd este Eriksen lesz a válogatott csapatkapitánya

I. SZ., MTII. SZ., MTI
Vágólapra másolva!
2022.03.28. 18:54
null
Christian Eriksen kedden csapatkapitányként tér vissza a koppenhágai stadionba (Fotó: AFP)
Christian Eriksen a dán labdarúgó-válogatott csapatkapitányaként lép pályára a koppenhágai Parken Stadionban a keddi, Szerbia elleni felkészülési mérkőzésen.

 

Mindezt Kasper Schmeichel, a csapatkapitányi teendőket Simon Kjaer távollétében ellátó kapus ajánlotta fel a középpályásnak, aki múlt szombaton góllal tért vissza a nemzeti csapatba.

„Minden bizonnyal különleges lesz, mert a tavaly nyári történések óta nem voltam ebben a stadionban. Nagyon várom, hogy ismét labdarúgóként szerepeljek ott” – mondta Eriksen a keddi találkozót megelőzően.

A középpályás tavaly június 12-én a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon, ugyanebben az arénában, a Finnország ellen játszott csoportmérkőzés első félidejének végén szívmegállás miatt összeesett a gyepen, de csapattársainak, valamint az orvosi stáb gyors beavatkozásának köszönhetően újra tudták éleszteni, és megmentették az életét. A beavatkozás után kórházba szállították, ahol hat napot töltött, szívritmus-szabályozót kapott, majd hazatért.

A 30 éves, 110-szeres válogatott Eriksen decemberben kijelentette, mindent megtesz azért, hogy visszatérhessen a pályára, mert az idei katari világbajnokságon szeretne a dán keret tagja lenni, majd január 31-én az angol Premier League-ben szereplő Brentford csapatába igazolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik