Dánia: Ez az este nagyon-nagyon emlékezetes marad – Eriksen

R. B.R. B.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 10:12
null
Christian Eriksen és Kasper Hjulmand (Fotó: AFP)
A dán labdarúgó-válogatott hazai pályán 3–0-ra legyőzte Szerbiát felkészülési találkozón. A végeredményt Christian Eriksen állította be, aki először játszott a Parken Stadionban azóta, hogy tavaly összeesett a pályán.

 

„Egészen őrületes – mondta Kasper Hjulmand, a dán válogatott szövetségi kapitánya Christian Eriksen produkciójáról. – Szerencsére sokszor láthattam játszani, mindig élmény volt. Amikor futballozik, nyugodtnak tűnik, mégis gyorsan és hatékonyan játszik. Le a kalappal előtte, nem volt könnyű helyzetben, hiszen szinte minden figyelem rá irányult.”

Christian Eriksen a tavaly nyári Európa-bajnokságon a finnek elleni csoportmeccsen a Parken Stadionban összeesett a pályán, és újra kellett éleszteni. A 30 éves középpályás góllal tért vissza a koppenhágai arénába.

„Ez az este nagyon-nagyon emlékezetes marad – idézi a TV2 Sport a Brentford labdarúgóját. – Az, hogy újra ebben a stadionban lehetek, ráadásul gólt lőttem és ahogyan a szurkolók fogadtak… Libabőrös leszek, ha erre gondolok.”

A dánok második gólját a 22 éves Jesper Lindström szerezte, aki először volt eredményes a nemzeti együttesben.

„Szerintem Christian Eriksen lesz minden idei mérkőzésünk legjobbja, ha így folytatja – nyilatkozta a B. T.-nek az Eintracht Frankfurt középpályása. – Rengeteget kell tőle tanulnom, hihetetlen higgadtsággal játszik. Olyan, mintha szórakozna a pályán, mert jól akarja érezni magát.”

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Dánia–Szerbia 3–0
(Maehle 15., Lindström 53., Eriksen 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik