DAC: újabb halasztás a szlovák ligában, válságstáb alakult

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.03.21. 17:25
null
Fotó: dac1904sk.hu
A Ligás Klubok Uniójának (LKU) elnöksége pénteken online szavazással úgy döntött, hogy májusnál előbb nem folytatódhat a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) – írja hivatalos honlapján a DAC, egyben beszámolván arról, hogy a szervezet válságstábja miként készül a koronavírus-járvány várhatóan súlyos pénzügyi következményeinek kezelésére.

 

Az elkövetkező két hét során nemcsak európai, hanem nemzeti szinten is folynak majd a megbeszélések, a bajnokság újraindulásának pontos időpontja április elején lehet ismert, a koronavírus-járvány elterjedésétől függően – írja a dunaszerdahelyiek honlapja szombati híradásában.

A Ligás Klubok Uniójának nemrég létrehozott Központi Válságstábja a szervezet vezetőségéből, jogi és közgazdász szakértőkből állt össze, és fő feladatai az aktivitások koordinálása, egyúttal az unió kötelékébe tartozó kluboknak nyújtott rendszeres segítség.

„A LKU minden tagja naponta kap elektronikusan információkat a legújabb fejleményekről, méghozzá minden szinten” – idéz a DAC honlapja Ivan Kozák LKU-elnök ligahonlapnak adott interjújából.

A korábban két forduló elhalasztásáról már határozó válságstáb arra az esetre is készül, ha a bajnokságot nem sikerülne befejezni, ez esetben ugyanis még nagyobb gondokkal néznének szembe a klubok.

„Tervezzük a klubokat érintő gazdasági hatások kiértékelésének feldolgozását, és ennek bemutatását az összes releváns partnernek. Az UEFA szintjén az ilyen fontos témákról is folyik a beszélgetés, amelyben mindegyik érdekcsoport részt vesz: a bajnokságok, a klubok és a játékosok. Ezekben a nehéz időkben mindannyiunknak egyfajta megértést és segítőkészséget kellene mutatnia. Nem akarunk ugyanis a mostani krízishelyzet befejeztével egy továbbit megoldani a professzionális futball berkein belül. Ismételten meg kell nyitnunk a sport pénzügyi támogatásáról és a közösségi felelősségvállalásról szóló témákat. Csak a 12 professzionális klub szárnyai alá majdnem 4000 ifjúsági labdarúgó tartozik. Örülünk annak, hogy ezekben a nehéz időkben a fő partnerünk, de a televíziótársaságok is folyamatos érdeklődést mutatnak a helyzet alakulása iránt. Bízunk benne, hogy végül pozitív hírekkel szolgálhatunk nekik és az összes futballszurkolónak. Felelősségteljesen kijelenthetem, hogy mindent megteszünk ennek érdekében” – tette hozzá Kozák.

A 12 csapatos szlovák bajnokság a rájátszás rajtja előtt szakadt félbe, a DAC a felsőház harmadik helyén várja az újrakezdést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik