DAC: „Tudok jobban is játszani” – Szánthó Regő a gólja után

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.07.08. 13:04
null
Szánthó Regő góllal kezdte meg az idényt (Fotó: dac1904.sk)
Nem nyilatkozott teljesen elégedetten Szánthó Regő, aki góllal kezdte meg az új idényt. A magyar játékos találatának is köszönhetően a Dunaszerdahely 2–1-re legyőzte a Cliftonville-t az Európa-konferencialiga selejtezőjének 1. fordulójában. A DAC tehát bizakodva tekinthet a jövő hét csütörtöki, északírországi visszavágóra.

 

„Kemény meccs van mögöttünk, nagyon nehéz volt feltörni az ellenfél védelmét. Visszaálltak védekezni, csíptek, rúgtak. Próbálkoztunk átlövésekkel, betörésekkel, gyors, kombinatív játékkal” – kezdte értékelését a Nemzeti Sportnak Szánthó Regő, aki veszélyesen beívelt szögletei mellett több gólt is szerezhetett volna. Szabadrúgását még hárította Talley kapus, de a 25. percben már ő sem tudott segíteni.

„Akkor végre beérett a fölényünk. Gyorsan eltoltam a labdát balra, majd egyből, gyorsan lőttem, hogy se a kapusnak, se a védőnek ne legyen ideje védeni. Nagyon örülök, hogy góllal kezdtem az idényt. A találatot édesanyámnak ajánlom – folytatta a magyar támadó, aki az új edző, Adrián Gula egyik kulcsfigurája lett. – Remek, hogy hisz bennem a mester, próbálok élni a bizalmával. Csütörtökön ugyan betaláltam, volt pár jó átadásom, de tudok ettől még jobban is játszani. Volt pár rossz, rizikós passzom. Következő meccseken egyszerűbben kell megjátszanom a labdát.”

A 20 éves támadó a visszavágón is hasonló csatát vár. „Úgy gondolom még többet fognak rugdosódni, mi azonban minden megteszünk a továbbjutásért.”

„A srácok fizikálisan, én inkább mentálisan fáradtam el. Ez az a meccs volt, amikor végig mi tartottuk a labdát, jól játszottunk, az ellenfél csak kontrákból építkezett, és a kapusnak csak 2-3 szituációt kell megoldania. De ilyenkor kell száz százalékot nyújtani. Nagyon sajnálom a bekapott gólt. A védőnknek szerencsétlenül lecsúszott a lábáról a beadás, és számunkra rossz helyre pattant a labda. Ennek ellenére nem adtuk fel, mentünk tovább. Hál' istennek megnyertük a meccset. Ez is mutatja, végig együtt voltunk, jó a csapat mentalitása, várjuk a következő hetet – nyilatkozta lapunknak Veszelinov Dániel, aki szerint a védelemnek még jobban kell koncentrálnia. – Ha ez meglesz, akkor minden rendben lesz. A visszavágón főleg fejben kell ott lennünk. Fizikálisan nagyon rendben vagyunk. Idegenben nem lesz egyszerű, de mindent beleadunk annak érdekében, hogy ott is nyerjünk. Nem feltett kézzel megyünk Észak-Írországba.”

„Ez volt az első meccsem, nem csoda, hogy nagyok voltak az elvárások, de a lényeg, hogy jól indítottunk. Éreztünk némi feszültséget, voltak negatív elemei is a meccsnek, de megvan az első győzelem. Értékeljük a sikert, de ennél jobban is tudunk játszani. Aktív futballt szeretnénk bemutatni a szurkolóinknak, akik végig mellettünk álltak, és buzdítottak minket, amiért nagyon hálásak vagyunk. Megvan a csapatban a minőség, hogy a visszavágón is a győzelemért hajtsunk” – mondta Adrián Gula, a DAC mestere.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, 1. MÉRKŐZÉS

DAC–Cliftonville (északír) 2–1 (1–1)
DAC:
Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Brunetti, Davis – Dimun – Andzouana (Balogh N., 61.), Veselovsky (Moumou, 70.), Kácer, Szánthó (Hahn, 61.) – Krsztovics (Ciganiks, 87.).Vezetőedző:Adrián Gula.
Cliftonville:Tolley – Lowe (C. Curran, 71.), Addis, Turner – Ronan Hale, Gallagher, Doherty, Mallon (Rory Hale, 71.), Ives – McDonagh, R. Curran (Gormley, 86.).Vezetőedző:Patrick McLaughlin.
Gólszerző:Szánthó (25.), Krsztovics (65.), ill. Ronan Hale (28.)
Kiállítva:
Moumou (DAC, a 82. percben)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik