DAC: Szánthó Regő nélkül készülnek a Rózsahegy ellen

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.03.03. 15:07
null
Hahn János úgy érzi, a rájátszásra összeállt a DAC (Fotó: Lelkes Ernő)
Rajtol a rájátszás a Fortuna Ligában, a Dunaszerdahely pénteken Rózsahegyen lép pályára a szlovák labdarúgó-bajnokságban.

„A Zsolna elleni múlt heti győzelem után jó volt ahangulat acsapaton belül – mondta aNemzeti Sportnak Hahn János, a DAC csatára. – Becsületesen dolgoztunk, tudjuk, milyen meccs vár ránk. ARózsahegy előttünk van atáblázaton, nagyon jól szerepel. Ősszel azonban legyőztük idegenben, remek lenne megismételni azt az eredményt.”

Az alapszakasz után a Dunaszerdahely a negyedik helyen áll, lemaradása öt pont aharmadik Rózsahegy mögött.

„A rájátszásban minden találkozó nagyon fontos, a pénteki lesz az első kisdöntőnk. Rendszeresen pontot, pontokat kell szereznünk, hogy elérjük acélunkat, és ismét az európai kupaporondon szerepelhessünk – válaszolta lapunk kérdésére a sajtótájékoztatón Joao Janeiro, aDAC mestere. – A Rózsahegy nagyon veszélyes pontrúgásokból, a javára ítélték meg a legtöbb büntetőt, és sok gólt szerzett szöglet- vagy szabadrúgás után. Ám nekünk is megvannak az erősségeink, és az ellenfelünk jól feltérképezi majd a játékunkat.”

A portugál szakember derűlátó a rájátszás előtt.

„A héten elvégzett munkát és a játékosok elszántságát látva bízom a sikerben. Nagyon tanulságos volt a két hete balul sikerült aranyosmaróti találkozó, tanultunk belőle. Szerény, ugyanakkor elszánt csapatom van, a legfontosabb most az egység és a fegyelem. Ezek kellenek ahhoz, hogy megszerezzük a három pontot” – szögezte le Joao Janeiro.

A Ferencvárosból a múlt héten a DAC-hoz kölcsönadott Szánthó Regő egyelőre nem került be az utazó keretbe.

„Szüksége van arra, hogy megszokja a környezetet, alkalmazkodjon a játékstílusunkhoz. Regő jól dolgozik, biztos vagyok benne, hogy hamarosan pályára lép a csapatunkban” – mondta lapunknak a vezetőedző.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
RÁJÁTSZÁS, 1. FORDULÓ
Péntek, 17.00:
Ruzomberok (Rózsahegy)–DAC – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik