DAC: Schäfer nem tud felhőtlenül örülni első góljának

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2020.06.18. 15:53
null
Schäfer András (balra) első gólja csak döntetlenre volt elég a DAC-ban (Fotó: dac1904.sk)
Schäfer András nem tudott felhőtlenül örülni első, a DAC-ban szerzett góljának, mert egyrészt nem ért győzelmet a Szlovák Kupa elődöntőjének első meccsén a Rózsahegy ellen, másfelől a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött rendezték meg a találkozót, így nem ünnepelhetett együtt a szurkolókkal.

„Az egész meccsen mi irányítottunk, győzhettünk volna négy vagy öt góllal. Sok lehetőségünk volt rá, hogy lezárjuk a meccset, de kihagytuk a ziccereket – mondta Schäfer András. Ha sikerült volna megszereznünk a második gólt is, akkor ez a kupameccs is úgy végződött volna, mint a szombati bajnoki, amelyen 5–0-ra győztünk.”

Schäfer András ismét remekül játszott, rászolgált első góljára a felvidéki csapatban. Kiváló egyéni teljesítmény volt, több játékost is kicselezett, majd közelről talált a kapuba.

„Az első embernél szerencsém volt, visszapattant hozzám a labda. Aztán sikerült több csel is – mondta a 21-éves középpályás, aki gólja után csapata kispadja felé futott. – Nagy köszönettel tartozom Lukas Kovacsik fizioterapeutánknak. Hosszabb ideje fáj a lábam, mindennap kezeli. Neki köszönhető, hogy tudtam vállalni a játékot.”

Szlovákiában még mindig érvényben vannak a szigorú előírások, maximum 500-an lehetnek egy találkozón.

„Természetesen örülök, hogy gólt szereztem a DAC mezében. Ugyanakkor jobb lett volna, ha nyolcezer ember tombol a lelátón, illetve, ha győztünk volna. Ugyan a hangszórókon keresztül bejátszották a szurkolást, de ez teljesen más. Nekünk tényleg nagyon hiányzik a csapat 12. embere, a fantasztikus szurkolótáborunk. Nagyon hiányoznak a drukkerek, bízunk benne, hogy az utolsó meccsekre visszakapjuk őket” – fogalmazott Schäfer, aki a szüleinek ajánlotta első DAC-gólját.

Az elődöntő párharc második felvonása jövő szerdán lesz Rózsahegyen.

„Úgy gondolom, jó úton halad a csapat. Még csak a félidőben vagyunk. Száznyolcvan perc alatt kimutatkozik a két csapat közötti különbség, és kiharcoljuk a döntőbe jutást” – mondta Schäfer András, akihez hasonlóan Kalmár Zsolt is a kihagyott helyzetek miatt volt keserű.

„ Mérges vagyok, négy-öt góllal nyerhettünk volna, de sajnos ez ilyen nap volt, kimaradtak a helyzetek – mondta Kalmár Zsolt.A tizenhatosig azt játszottunk, amit gyakoroltunk, szerettünk volna, de a büntetőterületen belül a koncentrációval és a befejezéssel volt gond. Nekem is volt két-három ziccerem, amit máskor berúgok. Telt ház esetén közösen benyomtunk volna még egy gólt. A döntetlen ellenére bízom a továbbjutásban.”

SZLOVÁK KUPA
ELŐDÖNTŐ, ELSŐ MÉRKŐZÉS
DAC–Ruzomberok (Rózsahegy)
1–1 (1–0)
Dunaszerdahely,
Mol Aréna, 391 néző. Vezette: Kruzliak
DAC 1904:
Jedlicka – Blackman, Kruzliak, Simic, Davis – Vida M. – Fábry (Zuberu, 79.), Schäfer, Kalmár – Ramírez (E. Boateng, 79.), Divkovic (Bednár, a szünetben). Vezetőedző: Bernd Storck
RUZOMBEROK: M. Macík – Curma, J. Maslo, Mrva (Madlenák, 80.) – Dungel (Kmet, 72.), Kostadinov (Filinsky, a szünetben), Múdry (Brenkus, 80.), Takác, Mojzis – Regáli, Almási (Gerec, 72.). Vezetőedző: Ján Haspra
Gólszerző:
Schäfer (10.), ill. Brenkus (84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik