DAC: nincs idő pihenni, vasárnap már bajnokit játszanak

Nagy ZsoltNagy Zsolt
Vágólapra másolva!
2022.07.16. 10:04
null
A szurkolókkal együtt örültek a továbbjutásnak a DAC játékosai az Ekl-ben (Fotók: DAC)
A dunaszerdahelyi labdarúgócsapat éppen hazaért Észak-Írországból, s az első bajnokija után már repülhet is tovább Feröerre.

 

Egy pillanatra sem forgott veszélyben a DAC továbbjutása Észak-Írországban a Cliftonville ellen az Európa-konferencialiga első selejtezőkörében. A dunaszerdahelyiek a műfüves pályához kiválóan alkalmazkodtak, és a hazai 2–1-es győzelmet követően magabiztosan nyertek idegenben 3–0-ra.

„Nagyon örülünk a győzelemnek és a továbbjutásnak – idézi Adrián Gula vezetőedzőt a klub honlapja. – Gratulálok a csapatnak és köszönöm a szurkolóknak, hogy eljöttek, buzdítottak minket, és segítettek, hogy folytatni tudjuk a sorozatot. Azoknak is köszönöm, akik otthonról szorítottak nekünk. A játékosok nemcsak a meggyőző eredménnyel tettek minket boldoggá, hanem a teljesítményükkel is. Egyáltalán nem volt könnyű mérkőzés, mert nem vagyunk hozzászokva, hogy ilyen környezetben, valamivel szűkebb pályán játsszunk. Sok fontos játékosunkat kellett nélkülöznünk, ezért is vagyok elégedett az eredménnyel, értük is küzdöttünk. A továbbjutás az övék is, és remélem, a következő körben már rájuk is számíthatok. Bízom benne, hogy egyre erősebbek leszünk.”

A mérkőzésen a leghasznosabban az InStat adatelemző rendszer statisztikái szerint a DAC középpályása, Miroslav Kacer futballozott, őt közvetlenül Balogh Norbert (jobbra) követi a sorban. A 26 éves magyar támadó adta a gólpasszt az első gól előtt, átadásainak 84 százaléka játékostárshoz ment, párharcainak pedig csaknem a felét (43%) megnyerte. A 62. percben a gólszerzők listájára is feliratkozhatott volna, ám ziccerét bravúrral védte az északír kapus, és mivel edzője kisvártatva lecserélte, több lehetősége már nem volt a kapuba találni. Mindez persze nem sokat számított, mivel a DAC az utolsó huszonöt percben további két gólt szerezve lezárta a találkozót.

A dunaszerdahelyiek alig három napot pihenhetnek következő tétmérkőzésük előtt, a hétvégén rajtoló Fortuna Ligában vasárnap bajnoki mérkőzés vár rájuk. Ellenfelük hazai pályán a Liptószentmiklós lesz (a DAC a negyedik, riválisa a nyolcadik helyen zárta az előző idényt), július 20-án pedig kezdődhet az Európa-konferencialiga második selejtezőkörében a Víkingur elleni párharc. A feröeri élvonalban legutóbb a harmadik helyen végző, a jelenlegi kiírásban második csapat kettős győzelemmel, 3–1-es összesítéssel jutott túl a gibraltári Europa FC-n, de a papírforma szerint nem jelenthet leküzdhetetlen akadályt a sárga-kékeknek.

EURÓPA-KONFERENCIALIGA, SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ, VISSZAVÁGÓ
Cliftonville (északír)–Dunaszerdahely (szlovákiai) 0–3 (0–1)
Belfast, Solitude. Vezette: Árnason (izlandi)
Cliftonville: Talley – Lowe (Rory Hale, 69.), Addis (J. Robinson, 82.), L. Turner – McDonagh (C. Curran, 83.), C. Gallagher (Casey, 82.), Mallon, R. Doherty (Gormley, 54.), L. Ives – Ronan Hale, R. Curran. Menedzser: Paddy McLaughlin
DAC:
Veszelinov – Blackman, Kruzliak, Brunetti, Muhamedbegovic – Szánthó (Andzouana, a szünetben), Kácer, Dimun, Balogh N. (Krsztovics, 64.), Veselovsky (Andrezihno, 84.) – Hahn (Rymarenko, 72.). Vezetőedző: Adrián Gula
Gólszerző: Veselovsky (12.), Krsztovics (65., 90. – a másodikat 11-esből)
Továbbjutott: a Dunaszerdahely, 5–1-es összesítéssel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik