DAC: Nem lehetünk elégedettek – Veszelinov Dániel

DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)DUDUCZ TIBOR (Nagyszombat)
Vágólapra másolva!
2022.05.22. 09:55
null
Veszelinov Dániel jól védett, de a DAC így is kikapott Nagyszombatban (Fotó: Lelkes Ernő)
Veszelinov Dániel remek teljesítményt nyújtott Nagyszombatban, ám számos bravúrja ellenére a Dunaszerdahely egygólos vereséget szenvedett a Spartak Trnava otthonában.

„Teljes erőbedobással kezdtem a heti edzéseket – mondta a Nemzeti Sportnak a meccs előtt a magyar U21-es válogatott kapusa, akinek amúlt héten megszakadt aremek sorozata, aDAC mezében több mint 300 perc után kapott gólt, éscsapata hazai pályán vereséget szenvedett aRózsahegytől. – Ahibákból tanulni kell, és minden meg kellett tenni, hogy a Trnava ellen alehető legjobban játsszak.”

Veszelinov Dániel szombaton ezt tette, sorra védte ahazai lövéseket, magasan aDunaszerdahely legjobb játékosa volt. Összesen tíz labdát kellett hárítania, csak egy került akapujába.

„Igen sokáig tartottam avédéseimmel acsapatot, mindegyik nagyon fontos volt, így akartam segíteni az együttest. Nem lehetünk elégedettek, mert egy gólt szerzett aNagyszombat. Nem örülök neki, volt esélyünk a döntetlenre. Nem volt sok helyzetünk, de igyekeztünk” – folytatta amagyar kapus.

Anagyszombati találkozó fő eseménye Martin Skrtel búcsúja volt apályafutástól, amely a Fortuna Liga-idény talán legemlékezetesebb pillanata.

„Természetesen láttam meccseit a Liverpool mezében, de nem vagyok a»vörösök« szurkolója, inkább a Barcelonát szeretem a topcsapatok közül” – zárta mosolyogva Veszelinov Dániel.

ADunaszerdahelyre ajövő héten az idény legfontosabb meccsei várnak. Abalul sikerült évad után még kapott egy lehetőséget, hogy sorozatban ötödször is ott legyen az európai kupaporondon. Kedden aLiptószentmiklóst fogadja aMol Arénában, és ha nyer, akkor pénteken ismét otthon, aZsolna–Trencsén párharc győztesével csap össze aEurópa-konferencialiga selejtezőjében való indulásért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik