DAC: Nagyon jól halad a felépülésem – Kalmár Zsolt

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.08.27. 07:13
null
Kalmár Zsolt kimegy a Puskás Arénába, a magyar válogatott vb-selejtezőire (Fotó: Árvai Károly)
A májusban műtött Kalmár Zsolt már látja a fényt az alagút végén, keményen dolgozik a visszatérésért, és bízik benne, hogy a DAC hamarosan megindul felfelé a tabellán.


– A sántítás már a múlté?

– Így van, már gond nélkül járok, nagyon jól halad a felépülésem – mondta a Nemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, aki a lelátóról szurkolt a Mol Arénában a múlt hétvégén a dunaszerdahelyi csapattársainak a Trencsén elleni találkozón.

– Hogyan telnek a napjai?
– Napi két kemény edzéssel. Hetente kétszer vagy háromszor járok a Mol Akadémiára, de a legtöbb időt Győrben töltöm, ahol Radó Krisztina gyógytornász és Gál Bence erőnléti edző felügyelete mellett végzem a gyakorlatokat. Két és fél hónapig elsősorban az izomzatot kellett felépítenem, majd az erőn dolgoztunk. Az utóbbi két hétben már rátértünk az erőnléti edzésekre is. Természetesen Győrből is rendszeresen konzultálok a dunaszerdahelyi stábbal.

– Vannak még fájdalmai?

– Néhány napig voltak a műtét után, azóta szerencsére nincsenek. Akkor sem éreztem fájdalmat, amikor még csak feküdni tudtam, ahogy az azt követő hetekben a rehabilitáció alatt sem. Nagyon jó jel, hogy nem duzzadt meg a térdem. Két hete már súlyokat is használok a gyakorlatoknál, és erre is nagyon jól reagált a lábam. Fokozatosan növeljük a terhelést, bízom benne, hogy továbbra sem lesz semmi gond. A következő hetekben elkezdhetem a kocogást is. Nagyon jó úton járok a teljes felépülés felé, ettől jó a kedvem, nagyon motivált vagyok. Már látom a fényt az alagút végén.

– Az előző idényekben jól teljesítő DAC ellenben rosszul kezdte az idényt, öt forduló után a nyolcadik. Mi az oka a gyengébb teljesítménynek?
– Figyelembe kell venni, hogy a nyáron meghatározó játékosok távoztak, sokszor meg sérülés miatt hiányoztak kulcs­emberek a csapatból. Türelmesnek kell lennünk, nagyon fiatal játékosok alkotják a keretet. Bízom benne, hogy pénteken megnyerjük a Pohronie elleni összecsapást, és a válogatott szünetben lesz ideje továbbfejlődni a csapatnak. Nagyon jól ismerem a dunaszerdahelyi szurkolókat, ők a legjobbak a Fortuna Ligában. A múltban sok fantasztikus sikert átéltünk, most más a helyzet, nincs a legjobb passzban a csapat, ezért türelmet és támogatást kérek tőlük. Bízom benne, hogy minél hamarabb kijövünk a gödörből, az biztos, hogy képesek vagyunk rá.

– Közeledik a világbajnoki selejtező. Hogyan látja az esélyeket Anglia, Albánia és Andorra ellen?
– Az angolok Eb-döntősök voltak, nagyszerű csapata van Gareth Southgate szövetségi kapitánynak. Ennek ellenére vallom, van keresnivalónk ellene. Marco Rossi ismét kiválóan felkészíti a srácokat, megtalálja ellenfelünk gyenge pontjait. És ne feledjük, hatvanezer szurkoló hajtja majd a csapatot, a közönség óriási pluszt jelent, hiszem, hogy meglephetjük a szigetországiakat. Ezután Albániába utazunk, nagyon fontos meccs vár ránk kellemetlen ellenféllel. Ezt követően Andorrát fogadjuk, amely kemény futballt játszik. Nincs mese, három pontot kell szereznünk.

– Mit szól Szoboszlai Dominik visszatéréséhez?
– Nagyon jó hír! Lehetett látni a Lipcsében játszott meccsein, hogy remek formában van. Jelenlétével még veszélyesebbek leszünk a szabadrúgásoknál, szögleteknél, vele egyértelműen javul a középpályássorunk minősége.

– Kint lesz a Puskás Arénában?
– Természetesen. Nagyon szorítok a srácoknak. Jól kezdtük a selejtezősorozatot, bízom a jó folytatásban. A kemény munkának és az elmúlt hónapokban is látott akaratnak köszönhetően hatvanezer emberrel a hátunk mögött ez sikerülni fog.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
6. FORDULÓ
PÉNTEK
20.00:
Pohronie–DAC (Dunaszerdahely) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik