DAC: Maximálisan kiszolgáltuk a szurkolóinkat – Szánthó Regő

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.10.10. 14:39
null
Szánthó Regő gálázott (Fotó: dac1904.sk)
Dunaszerdahelyen vasárnap este azok voltak a legboldogabbak, akik ott voltak a Mol Arénában. Mint arról beszámoltunk, a DAC az utóbbi évek egyik legjobb játékával kitömte a Zsolnát. A gyepcsere utáni első találkozón ugyan a vendégek szerezték meg a vezetést, de a dunaszerdahelyiek fordítottak, és a remek formában játszó Szánthó Regő két találatával 5–2-re győztek. Ezzel a sikerrel a bajnokságban a 3. helyre jött fel a csapat, s tapad az előtte álló Slovanra és a Nagyszombatra.

 

Negyven lövés, melyből húsz kapura tartott. Fordulatokban gazdag összecsapás, negyedórán belüli háromszori videobírózás, majd gálázás. Az utolsó percekben és a találkozó után is hosszú ideig szólt a vastaps a dunaszerdahelyi focistáknak.

„Tökéletes, nagyon jó meccs volt. Köszönet a szakembereknek, akik ilyen fantasztikusan megcsinálták a gyepszőnyeget. Öt gólt szereztünk, rengeteg remek támadást vezettünk, parádés volt a hangulat a Mol Arénában. A szurkolók nagyon jók voltak, mi pedig maximálisan kiszolgáltuk őket” – mondta a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek legjobb játékosa, Szánthó Regő.

Nagyot változott a sárga-kékek játéka a múlt heti, poprádi találkozóhoz képest.

„Hát az nagyon nyögvenyelős meccs volt… Ma is az elején döcögött egy kicsit a játékunk, de aztán belelendültünk. Az első félidőben még pariban volt velünk az ellenfél, de a második játékrészben kivégeztük őket. Ugyan az ellenfél került előnybe, később egyenlített is, de ugyanúgy dolgoztunk tovább. Tudtuk, hogy jönnek a lehetőségek. Így is lett. Ötször találtunk be a kapuba. Sőt, lehetett volna ez több is” – mosolygott a magyar játékos, akit vasárnap este nem lehetett tartani, a meccs legjobbja volt. Be is került a forduló álomtizenegyébe, melyet a Markíza televízió állított össze.

Amikor tíz perccel a találkozó vége előtt levonult a pályáról, az ötezer szurkoló felállva éltette a 21 éves játékost.

„Sajnálom, hogy az első és a második félidőben is kihagytam nagy helyzeteket. De próbáltam javítani, hál´Istennek sikerült kétszer betalálnom“ – folytatta a futballista, aki az első gólját kétszer is megünnepelhette a csapattársaival. Először közvetlenül a pontos lövése után, aztán a videobírózás után is.

„Éreztem, hogy nem volt les. Az én oldalamon belógott a védő… Csak később indult visszafelé. A második gólom nekem is tetszett. Nagyon jól eltaláltam a labdát. Sokat gyakorlom ezeket, örülök, hogy most bement” – árulta el a 25 méterről szerzett gólja kapcsán.

„Először sikerült két gólt szereznem a DAC-ban. Most már hármat kellene” – zárta le mosolyogva Szánthó Regő, aki a góljait édesanyjának és a stadionban jelen lévő gyermekeknek ajánlotta.

„Nagyon jó pályán, nagyon jó szurkolótábor előtt nagyon szép esténk volt. Mi többet is kívánhatnánk?” – nyilatkozta Adrián Gula, a DAC vezetőedzője. Hozzátette, hogy jól reagáltak a gólokra.

„Ha öt gólt rúgunk, akkor belefér az is, hogy kettőt kapunk. Holnaptól azon kell dolgoznunk, hogy minél több ilyen meccsünk legyen egyre több nézővel, egyre jobb játékkal.”

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN IDE KATTINTVA OLVASHAT!

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
13. FORDULÓ
DAC–Zilina 5–2
(Nebyla 35., Veselovsky 38., Krsztovics 59., Szánthó 63., 75., ill. Kaprálik 17., Jambor 51.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik