DAC: Marco Rossi is ott volt a bajnokin, Szánthó Regő kicsit izgult

Vágólapra másolva!
2022.10.24. 10:21
null
Szánthó Regő a Zólyombrézó elleni bajnokin (Fotó: Lelkes Ernő/DAC)
A kupakiesés és a keretben történt változások után vasárnap a Zólyombrézó ellen lépett pályára a Dunaszerdahely a szlovák első osztályú labdarúgó-bajnokságban. A 70. percben még vesztésre állt a sárga-kék együttes, ám Nikola Krsztovics két góljának köszönhetően fordított, és 2–1-es győzelemmel zárta le a nehéz hetet. A találkozót a helyszínen tekintette meg Marco Rossi, a magyar válogatott szövetségi kapitánya, a DAC korábbi vezetőedzője.

 

„A meccs előtt jelezték, hogy jelen van a mester. Kicsit izgultam, hiszen a héten csak egyszer edzettem együtt a csapattal. Próbáltam beleadni mindent, azon vagyok, hogy egyszer én is bekerüljek a nemzeti csapatba. Persze a szövetségi kapitány nem egy találkozó alapján dönti el, kinek küld meghívót” – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó után Szánthó Regő, aki a múlt heti, aranyosmaróti találkozó után ágyékízületi problémával küzdött.

A 21 éves játékos az állapotával kapcsolatban elmondta: „A szombati edzés előtt csak kocogtam, érdemleges edzést nem csináltam. Ez látszott is a mai találkozón, nagyon elfáradtam. A második félidőben már nehezen tudtam futni, ezt az edző is látta, jókor cserélt le, rúgtunk is utána egy gólt. Nagyon örülök a győzelemnek.”

Megtudtuk, hogy a keddi kupakudarcot követően nehéz napok következtek: „Tudtuk, hogy erősnek kell lennünk és maximálisan koncentrálnunk. Azt is tudtuk, hogy az ellenfelünk eggyel mögöttünk van, és győzelem esetén elszakadhatunk tőle. Gula mester főleg azt hangsúlyozta az összecsapás előtt, hogy harcoljunk. Sokat jelent a három megszerzett pont, megmutattuk a szurkolóknak, hogy nem vagyunk akkora mélyponton, mint gondolják, és megteszünk mindent a csapatért, hogy jó eredményt érjünk el s hogy előrébb lépjünk a tabellán. Az előző hetekben a jól sikerült hazai találkozók után idegenben mindig botlottunk, nem játszottunk megfelelően. Vasárnap Besztercebányán ezen változtatunk, és győzünk” – zárta le Szánthó Regő.

Nyilván mindenki csalódott volt a kupakiesés után, ezt a szurkolók éreztették is velünk. Nagyon sajnáljuk, hogy számunkra befejeződött az idénybeli Szlovák Kupa. A Zólyombrézó ellen harcoltak a srácok, csapatként játszottak, és sikerült megfordítani az eredményt. Nagyon nehéz helyzetben vagyunk, hiszen kiesett Kácer, Kalmár és Gavrics, akik jó labdarúgók. Nem könnyű nélkülük játszani, de sikerült. Értékes győzelmet arattuk, fontos három pontot szereztünk” – nyilatkozta Adrián Gula.

KÉTGÓLOS DUNASZERDAHELYI JÁTÉKOSOK
A vasárnapi találkozó hőse a Dunaszerdahely 22-éves támadója, Nikola Krsztovics volt, aki két góljával megfordította a találkozót. A montenegrói csatárnak megvolt a meccs előtt az inspirációja: a DAC fizioterapeutája, Horváth Pál a dunaszerdahelyi területi bajnokságban Nagyszarván játszik és tegnap délelőtt egy félidő alatt szintén két gólt szerzett.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
15. FORDULÓ
DAC–FK Zeleziarne Podbrezová 2–1 (0–0)
Dunaszerdahely,Mol Aréna,4377néző.V:I. Kruzliak
DAC:
Petrás – Alex Pinto, Riszvanisz, Brunetti, Andzouana – Fazlagics (Nebyla, 57.), Dimun, Veselovsky (D. Kruzliak, 88.) – Szánthó (Blackman, 77.), Krsztovics, Leginus (Ramadan, 57.).Vezetőedző:Adrian Gula
FK Zeleziarne Podbrezová:Ludha – Bartos, Godál, Gresák – Kovácik, Bakala (A. Horvat, 88.), Paraj, Datko (Grendel, 78.) – Cobnan (Breznaník, 82.), Kuzma, Pavúk (Vasil, 78.).Vezetőedző:Roman Skuhravy
Gólszerző:
Krsztovics (69., 86.), ill. Cobnan (52.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik