DAC: Kalmár Zsolt 100. meccsét játszotta a szlovák élvonalban

Vágólapra másolva!
2022.09.11. 13:38
null
Kalmár Zsolt góljával szerzett vezetést a DAC Szakolcán (Fotó: DAC/FB)
Kalmár Zsolt tegnap Szakolcán (1–1) lejátszotta a 100. meccsét a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga), így ő lett a klub 21. olyan játékosa, aki eléri ezt a mérkőzésszámot.


„Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen szép, kerek számot értem el. Eléggé hosszú volt az idáig vezető út, hiszen sok mérkőzést kellett sérülés miatt kihagynom. Tegnap sokáig minden nagyon szépen alakult. Az utolsó húsz percre álltam be, próbáltam mindent beleadni, hogy sikeres legyen a csapat. Elém pattant a labda, és sikerült belőnöm a kapuba. Nagyon örültem a gólnak. Természetesen a hűséges szurkolóink előtt ünnepeltünk. Aztán hátul jött egy kis kihagyás, és az ellenfél kiegyenlített. Sajnos nem tudtunk nyerni” – mondta a Nemzeti Sportnak a szakolcai találkozó után Kalmár Zsolt.

A mérkőzésen nem játszottak jól a sárga-kékek. Javulás az után állt be, hogy Kalmár Zsolt és Szánthó Regő pályára lépett. A vendégek csapatkapitánya gólt szerzett, míg a Dunaszerdahely rögzített helyzetei akkor váltak veszélyessé, amikor a Ferencvárostól érkező játékos végezte el azokat.

„Ha ebben az idényben valamit el akarunk érni, akkor az ilyen találkozókat meg kell nyernünk. Nehéz mit mondani, mindenkit sokkolt, hogy csak döntetleneztünk. Köszönjük a drukkereinknek, hogy eljöttek buzdítani minket. Nem vagyunk könnyű helyzetben: mi is, ők is jó eredményt várnak. Rutinosan le kell hozni az ilyen meccset, úgy, ahogy a Slovan is teszi szinte minden meccsen. Ezért ők a bajnokok” – folytatta a magyar játékos.

„Az volt a gond, hogy már csak be akartuk fejezni a meccset, mégis engedtük, hogy helyzetbe kerüljenek a hazaiak, akik megérdemelten egyenlítettek. Fájdalmas, mert az utolsó percben kaptuk a gólt. Egy tapasztalt csapatnak, mint a miénk, jobban kell tudnia lezárni a mérkőzéseit. Nem azt kell csinálni, hogy valahogy majdcsak kihúzzuk, hanem menni kell a második gólért. Ezt a hibánkat pedig a hazaiak kihasználták” – nyilatkozta Adrián Gula, a dunaszerdahelyiek mestere.

Hosszabb időre a Dunaszerdahely számára a szakolcai találkozó volt az utolsó. Legközelebb bajnoki meccsen csak október 1-jén lép pályára a sárga-kék társaság, amikor Liptószentmiklóson játszik bajnokit. Addig a válogatott szünet előtt még egy kupameccs vár a csapatra, Kálnón.

„Szerdán mindenképpen tovább kell jutnunk a Szlovák Kupában. Utána pedig mindenkinek ki kell pihennie magát, sűrű volt a három hónap. Friss erővel kell visszajönnünk a válogatott szünetről, és sorban kell nyernünk akár hét-nyolc meccset is” – zárta szavait Kalmár Zsolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik