DAC: Fantasztikus volt Szánthó Regő beadása – Kalmár Zsolt

Vágólapra másolva!
2022.11.06. 14:53
A hétvége rangadóján a Dunaszerdahely 1–0-ra legyőzte a Nagyszombatot a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 17. fordulójában, szombaton. 

Nagyon együtt van adunaszerdahelyi csapat. Bizonyította ezt agólöröm, amikor apályán lévő játékoson kívül szinte afél pályát átsprintelve az egész kispad a 88. percben győztes gólt szerző Nikola Krsztovics nyakába ugrott. Majd agyőzelem ünneplése aB-közép előtt, melyen azok ajátékosok is részt vettek, akik sérültek, vagy nem voltak nevezve ameccsre. Nikola Krsztovics nyakába ugrott. Majd agyőzelem ünneplése aB-közép előtt, melyen azok ajátékosok is részt vettek, akik sérültek, vagy nem voltak nevezve ameccsre.

„Nagyon örülünk agyőzelemnek, hisz fontos volt, hogy behúzzuk ameccset. Négy ponttal elhúztunk aharmadik Nagyszombattól és három pontra megközelítettük az első Slovant. Anézők fantasztikus hangulatot varázsoltak aMol Arénába. Bízom benne, hogy így lesz minden meccsen így lesz. Főleg az utolsó három meccsen aDAC hagyományához méltó teljesítményt, küzdelmet, alázatos játékot mutattunk. Ennek meg is lett azeredménye” –mondta aNemzeti Sportnak Kalmár Zsolt, aki szerint az egész találkozón kezükben tartották atalálkozót.

„Minden részletekben felülmúltuk az ellenfelet. Az első félidőben is szerezhettünk volna gólt. Ha az, akkor bejön, akkor kinyílik az ellenfél. De mi a gólnélküli állásnál is türelmesek voltunk. Fontos, hogy aközönség is, továbbra is űzött, hajtott minket, ami később meghozta agyümölcsét. Amásodikban is folytattuk ajátékunkat, sa kiállítás után egyértelműen mi domináltunk, majd megszereztük az a hőn áhított gólt. Atalálat igazi csapatmunka volt, mindenki hozzátette arészét. Az akció végén Regő (Szánthó Regő) fantasztikusan adta be alabdát és Krszto (Nikola Krsztovics) pedig szépen befejelte” – folytatta amagyar válogatott játékos, aki kezdőként a77. percig játszott.

Kedden Marco Rossi kihirdeti amagyar nemzeti csapat keretét aLuxemburg és Görögország elleni találkozókra.

„Úgy érzem, jó teljesítményt tettem le az asztalra. Innentől már Rossi mester dolga, kit jelöl a keretbe. Mindent megteszek minden edzésen, minden héten, hisz a célom, hogy minél előbb visszatérjek aválogatottba” – zárta nyilatkozatát Kalmár Zsolt.

ANagyszombat elleni derbi egyik döntő pillanata Szánthó Regő pályára lépése volt. Az utóbbi napokban sérüléssel és betegséggel küzdő játékos két perccel avége előtt egy lecsorgó labdát nem tett át a bal lábára, hanem a jobbal egyből betekerte és Nikola Krsztovics abból a passzból eldöntötte ameccset. ,

„Azért nem rossz ajobb lában sem (nevetés)... Éreztem, hogy jön ki rám avédő, láttam, hogy bent vannak asrácok, így egyből beadtam. Ezért mennek be a cserék, hogy változtassanak, tegyenek hozzá ajátékhoz. Most én ezzel a gólpasszal járultam hozzá atalálkozóhoz” –mondta lapunknak mosolyogva Szánthó Regő.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
17. FORDULÓ
DAC 1904–Spartak Trnava 1–0
(Krsztovics 88.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik