DAC: Egyre jobban érzem magam a pályán – Kalmár Zsolt

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.10.02. 13:20
null
Fotó: DAC 1904
Végre! – kiálthattak fel a dunaszerdahelyi futballisták és drukkerek. A sárga-kékeknek tíz hónap, pontosabban 308 nap után sikerült idegenben bajnoki találkozón ismét nyerniük. A tabella utolsó helyén álló Liptószentmiklós ideiglenes otthonában, Poprádon egy öngóllal gyűjtötték be a három pontot és felzárkóztak az élbolyhoz.

 

„Idegenben mindig nehéz győzni. Főleg egy olyan csapat ellen, amely akiesés ellen küzd, minden labdáért keményen megharcol. Nagyon örülünk agyőzelemnek. Ha ilyen okosan játszunk az utolsó percekben három hete a Szakolca ellen is, akkor nem iksz ameccs, hanem nyerünk, és még feljebb kerülünk a tabellán“ – mondta aNemzeti Sportnak atalálkozó után adunaszerdahelyiek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt.

Avendégek az egész második félidőt emberelőnyben töltötték, azonban csak nehezen kerültek helyzetbe.

„Próbáltunk türelmesen futballozni, de ahazaiak jól zárták aterületeket. Szimpatikus csapat aLiptószentmiklós. Részünkről ajáték nem volt alegjobb, van hova fejlődnünk. Poprádon nagyon küzdött a csapat. Öt éve itt vagyok, azóta mindig azt hallgattuk, hogy jól kell játszanunk, aztán kikaptunk. Az eredmény alegfontosabb, ha valamit el akarunk érni. Nagyon értékesek ezek ama megszerzett pontok, és bízom benne, hogy ezzel elkezdtünk egy győzelmi sorozatot idegenben is” – folytatta a27 éves középpályás.

Az első félidőben két kecsegtető szabadrúgáshoz jutott aDAC. Mindkétszer Kalmár Zsolt és Szánthó Regő állt alabda mögé. Mindkétszer az utóbbi játékos volt abefejező, ám alabda nem találta meg az utat akapuba.

„Beszéltük Regővel, hogy meglepem akapust, de ez az ő szöge volt. Most nem jött be neki, majd legközelebb igen” – jegyezte meg amagyar válogatott játékos, akinek nőnek ajátékpercei apályán, szombaton már 75 percet játszott.

„Egyre jobban érzem magam. Próbálom megtalálni a helyemet apályán, jó úton haladok. Az ilyen meccseken sohasem könnyű, kevés aterület a10-es pozícióban, de úgy gondolom, mindent megpróbáltam. Voltak lövéseim, passzaim. Egyre jobb formában, erőnlétben leszek. A legfontosabb az volt, hogy acsapat megnyerje ezeket ameccseket, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Elég sűrű amezőny, szeretnénk elérni az első két-három hely valamelyikét.”

Hosszú, tíz hónapos várakozás után végre idegenben is be tudtuk gyűjteni mindhárom pontot. A gól után hiányzott a játékunkból a könnyedség és a pontosság. Paradox módon az ellenfél piros lapja is visszavett a teljesítményünkből. Nem voltunk eléggé türelmesek, és nem használtuk ki az üres terület adta lehetőségeket. A győzelmek néha úgy születnek, hogy nem vagyunk olyan jók, mint ahogy az a kvalitásaink alapján elvárható.Nagyon jó, hogy behúztuk ezt a mérkőzést, de a játékunknak van hová javulnia” – mondta Adrián Gula, a DAC vezetőedzője.

Hétszáz kilométert utaztak

Többórás utazás, kellemetlen hideg, esős idő, de Poprádom sem hiányzott aközel száz dunaszerdahelyi szurkoló. Akilenc személyt számláló hazai kemény magnak esélye sem volt, a sárga-kék fanatikusok hazai környezetet biztosítottak kedvenceiknek. „Köszönjük adrukkereknek, akik hosszú utat tettek meg utánunk, és az egész meccsen szurkoltak” – mondta Kalmár Zsolt. „Drukkereink ilyen időjárás ellenére is elkísértek bennünket, nagy köszönet érte” – mondta Adrián Gula.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik