Fotó: DAC 1904

 

„Idegenben mindig nehéz győzni. Főleg egy olyan csapat ellen, amely a kiesés ellen küzd, minden labdáért keményen megharcol. Nagyon örülünk a győzelemnek. Ha ilyen okosan játszunk az utolsó percekben három hete a Szakolca ellen is, akkor nem iksz a meccs, hanem nyerünk, és még feljebb kerülünk a tabellán“ – mondta a Nemzeti Sportnak a találkozó után a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt.

A vendégek az egész második félidőt emberelőnyben töltötték, azonban csak nehezen kerültek helyzetbe.

„Próbáltunk türelmesen futballozni, de a hazaiak jól zárták a területeket. Szimpatikus csapat a Liptószentmiklós. Részünkről a játék nem volt a legjobb, van hova fejlődnünk. Poprádon nagyon küzdött a csapat. Öt éve itt vagyok, azóta mindig azt hallgattuk, hogy jól kell játszanunk, aztán kikaptunk. Az eredmény a legfontosabb, ha valamit el akarunk érni. Nagyon értékesek ezek a ma megszerzett pontok, és bízom benne, hogy ezzel elkezdtünk egy győzelmi sorozatot idegenben is” – folytatta a 27 éves középpályás.

Az első félidőben két kecsegtető szabadrúgáshoz jutott a DAC. Mindkétszer Kalmár Zsolt és Szánthó Regő állt a labda mögé. Mindkétszer az utóbbi játékos volt a befejező, ám a labda nem találta meg az utat a kapuba.

„Beszéltük Regővel, hogy meglepem a kapust, de ez az ő szöge volt. Most nem jött be neki, majd legközelebb igen” – jegyezte meg a magyar válogatott játékos, akinek nőnek a játékpercei a pályán, szombaton már 75 percet játszott.

„Egyre jobban érzem magam. Próbálom megtalálni a helyemet a pályán, jó úton haladok. Az ilyen meccseken sohasem könnyű, kevés a terület a 10-es pozícióban, de úgy gondolom, mindent megpróbáltam. Voltak lövéseim, passzaim. Egyre jobb formában, erőnlétben leszek. A legfontosabb az volt, hogy a csapat megnyerje ezeket a meccseket, hogy minél több pontot gyűjtsünk. Elég sűrű a mezőny, szeretnénk elérni az első két-három hely valamelyikét.”

Hosszú, tíz hónapos várakozás után végre idegenben is be tudtuk gyűjteni mindhárom pontot. A gól után hiányzott a játékunkból a könnyedség és a pontosság. Paradox módon az ellenfél piros lapja is visszavett a teljesítményünkből. Nem voltunk eléggé türelmesek, és nem használtuk ki az üres terület adta lehetőségeket. A győzelmek néha úgy születnek, hogy nem vagyunk olyan jók, mint ahogy az a kvalitásaink alapján elvárható. Nagyon jó, hogy behúztuk ezt a mérkőzést, de a játékunknak van hová javulnia” – mondta Adrián Gula, a DAC vezetőedzője.

 Hétszáz kilométert utaztak

Többórás utazás, kellemetlen hideg, esős idő, de Poprádom sem hiányzott a közel száz dunaszerdahelyi szurkoló. A kilenc személyt számláló hazai kemény magnak esélye sem volt, a sárga-kék fanatikusok hazai környezetet biztosítottak kedvenceiknek. „Köszönjük a drukkereknek, akik hosszú utat tettek meg utánunk, és az egész meccsen szurkoltak” – mondta Kalmár Zsolt. „Drukkereink ilyen időjárás ellenére is elkísértek bennünket, nagy köszönet érte” – mondta Adrián Gula.