DAC: Bernd Storck megegyezett a dunaszerdahelyiekkel – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2020.05.15. 11:32
null
A belga sajtó úgy tudja, Bernd Storck megegyezett a DAC-cal (Fotó: AFP)
Egybehangzó belga sajtóinformációk szerint Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya megegyezett a DAC-cal, így a következő idénytől ő lesz a dunaszerdahelyi együttes vezetőedzője. A DAC közleménye egyelőre csak azt tartalmazza, hogy május végével távozik a jelenlegi portugál tréner.

 

Az 57 éves német szakember szerződése lejártával április végén távozott előző csapatától, a Cercle Bruges-től, melyet bent tartott az első osztályban. Azóta a francia AS Monacóval, a Budapest Honvéddal, valamint Bölöni László korábbi klubjával, a Royal Antwerppel is szóba hozták, de a legfrissebb hírek alapján úgy tűnik, hogy Dunaszerdahelyen folytatja edzői pályafutását.

A Het Nieuwsblad úgy tudja, Storck megegyezett a DAC-cal, míg egy másik belga internetes oldal, a Sporza arról számolt be, hogy ezeket az információkat nekik már meg is erősítették.

A dunaszerdahelyi együttes eddigi vezetőedzője, Hélder Cristovao sok kritikát kapott, mert vele öt tétmérkőzésen csak egyszer győzött a csapat – a bajnokságban négy meccsen egyszer sem –, lapunk értesülései alapján a portugál szakember már nem is tér vissza a Csallóközbe, s az U19-eseket irányító Michal Kuruc venné át az alakulatot az idény hátralévő részére.

A témában pénteken megkerestük a DAC-ot, a klub pedig megerősítette az edzőváltás tényét, de az utódról nem tett említést: „A DAC 1904 labdarúgóklub nem érvényesíti a Hélder Cristovao szerződésében lévő opcióját. A megállapodás 2020. május 31-ig van érvényben. A klub jelenleg tárgyalásban van a jelöltekkel a megüresedett edzői poszt betöltésére” – áll a DAC sajtónyilatkozatában.

A Nemzeti Sport úgy tudja, a dunaszerdahelyiek kispadjára Bölöni László is jelölt (volt), a Royal Antwerptől három év után távozó magyar szakember erről így nyilatkozott pénteki lapszámunkban: „Naponta keresnek, érdeklődnek a hogyan továbbról, ám erre még nem tudom a választ.”

Storck Magyarországon az MLSZ sportigazgatójaként, majd az U20-as és a felnőttválogatott szövetségi kapitányaként is dolgozott, ő irányította nemzeti együttesünket a 2016-os Európa-bajnokságon.

A DAC a rájátszás megkezdése előtt a harmadik helyen állt a szlovák bajnokságban, amikor a koronavírus-járvány miatt felfüggesztették a Fortuna Liga küzdelmeit. Ha a csapat nem csúszik le a dobogóról – előnye nyolc pont a negyedik helyezett Spartak Trnava (Nagyszombat) –, akkor a következő idényben is szerepelhet a nemzetközi porondon, ez esetben teljesülhetne Storck vágya, és kipróbálhatná magát az európai színtéren.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik