DAC: Az volt a célom, hogy kizökkentsem az ellenfelem – a 11-est hárító Veszelinov

DUDUCZ TIBOR (Zsolna)DUDUCZ TIBOR (Zsolna)
Vágólapra másolva!
2022.07.25. 12:59
null
Veszelinov Dániel tizenegyest hárított (Fotó: Lelkes Ernő)
Nagyszerű csapatjáték, remek egyéni teljesítmények, pofás támadások. A Dunaszerdahely a Zsolna otthonában (1–1) is bizonyította, nagyon jó úton jár. Úgy tűnik, Adrián Gula irányításával visszatért a játék, amely a felvidéki klubhoz dukál.

„Nehéz mit mondani ilyen meccs után. Jól ment a játék, jöttek a helyzetek, de csak egy pontot szereztünk. A találkozó egyes részeiben érezni lehetett, hogy kicsit fáradtak voltunk, de mentálisan topon voltunk. Így van ez nemcsak a meccseken, hanem az edzéseken is; a játékban ott is mindenki győzni akar” – mondta a találkozó után a Nemzeti Sportnak a dunaszerdahelyiek kapusa, Veszelinov Dániel.

A magyar kapuvédő szerint a csapat egysége, karaktere azután is megmutatkozott, hogy a vezetést váratlanul a hazaiak szerezték meg.

„Nem volt minden tökéletes, de mindenáron fordítani akartunk. Sokszor lőttünk kapura, de a zsolnai kapus nagyon jól védett. Hál' istennek aztán jött Krsztovics újabb ollózós gólja, amellyel legalább sikerült egyenlítenünk. Tudjuk, hogy javítanunk kell a helyzetkihasználásunkon. Háromszor is eltaláltuk a lécet, reméljük, legközelebb már más lesz.“

A hazai csapat a hosszabbításban büntetőhöz jutott. A zsolnai Adam Kopas már letette a labdát a tizenegyespontra, amikor Veszelinov odasétált a labdához, amiért sárga lapos figyelmeztetést kapott. Mint később kiderült, ez a lap nem fájt.

„A tizenegyes mentális harc. Szerencsére, ezúttal én nyertem. Az volt a célom, hogy kizökkentsem az ellenfelem. Pavol Hrnciarik kapusedzővel kielemeztük a zsolnai játékosokat; odanéztem a kispadra, és Hrnciarik mutatta, merre megy majd a labda. Így is lett. Balra mutattam, majd jobbra vetődtem. Szerencsére meglett a labda” – magyarázta a magyar kapus.

A kapus a múlt heti hibája után – melyet csapattársa, Mateus Brunetti önfeláldozó mentéssel kijavított –, kijelentette, a brazil megmentette a csapatot a góltól, ezért meghívja őt egy vacsorára. És milyen az élet: Zsolnán Brunetti szabálytalansága után rúgott büntetőt a hazai csapat, melyet Veszelinov megfogott. Most őt illeti vacsorameghívás.

A zsolnai találkozón két ellentmondásos eset is történt: a televíziós visszajátszások után úgy tűnt, hogy a játékvezető két góltól is megfosztotta a DAC-ot.

„Nagyon sajnálom, hogy nem volt VAR” – jegyezte meg Adrián Gula, a DAC mestere. Gula irányításával a DAC öt meccsen tíz gólt szerzett, ebből hatot Nikola Krsztovics, aki négy nap alatt másodszor talált be ollózós mozdulattal.

„Szerdán az emberek azt gondolhatták, sokat kell majd várni, hogy ismét ilyen fantasztikus gólt szerezzen. Erre a következő meccsen is így talált be” – mosolygott Gula.

„Nincs előrevágott labda, csak átadások, valamint állandó presszing a középpályán” – beszélt Gula mester filozófiájáról Krsztovics, aki talán élete legjobb formájában játszik.

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
2. FORDULÓ
Zilina–DAC 1–1 (1–0)
Zsolna,
Pod Dubnom Stadion,2158néző.Vezette:I. Kruzliak
Zsolna:
Belko – M. Rusnák, Leitner, Sztojcsevszki, Galcík (Ilko, 49.) – Myslovic, Kopas, Gidi – Kaprálik (Henry Addo, 71.), Jibril (Duris, 71.), Bari.Vezetőedző:Jaroslav Hynek
DAC:
Veszelinov – Alex Pinto, Kruzliak, Muhamedbegovic, Ciganiks (Mateus Brunetti, 72.) – Veselovsky (Dimun, 83.), Nebyla (Nicolaescu, 72.), Kácer – Andzouana (Ramadan, 60.), Krsztovics, Moumou (Rymarenko, 61.).Vezetőedző:Adrián Gula
Gólszerző:Myslovic (13.), ill. Krsztovics (77.)
Kiállítva:Gidi (88.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik