DAC: az új tréner szerint a klubot inspirálhatja a magyar válogatott

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2022.06.15. 14:54
null
Adrián Gula szerint a DAC-ot inspirálhatja a magyar válogatott (Fotó: Viktoria Plzen)
A DAC új edzője, Adrián Gula és Kalmár Zsolt egyaránt úgy gondolja, hogy a magyar válogatott fantasztikus játékot mutatott az utóbbi négy Nemzetek Ligája-meccsen.

 

Mint beszámoltunk róla, Adrián Gula hivatalosan is aDunaszerdahely vezetőedzője lett.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen megegyeztem ezzel afantasztikus klubbal, amelyben óriási potenciál rejlik. Aklubfilozófia, az értékek nagyon közel állnak hozzám. Nagyon várom már amunkát. Minőségi keret áll arendelkezésemre, ráadásul asárga-kékeknek fantasztikus drukkereik vannak, akik sokat segítenek acsapatnak. Meg kell említenem még a Mol Akadémiát, ahol minden feltétel adott a sikeres munkavégzéshez – kezdte az első megtartandó edzése előtt Adrián Gula, aki nem nevezte meg az esetleges érkezőket. –Természetesen egyeztettünk már az érkezőkről is, de most ne várják tőlem, hogy neveket említsek. Az első edzésünkön részt vesznek az akadémia, illetve afakócsapat, aSomorja játékosai. Ezzel is szeretnénk bizonyítani, hogy mindenki előtt nyitva áll az ajtó.“

Ugyan a 2+1 évre aláíró szlovák szakember neveket nem említett, de nem lenne meglepő, ha a DAC-ban folytatná apályafutását a korábbi FTC-játékos, Michal Skvarka.

„Nem szeretnék arról beszélni, hogy cél-e abajnoki cím megszerzése. Most az a legfontosabb, hogy maximálisan összpontosítsunk az északír Cliftonville elleni Európa-konferencialiga-meccsekre. Elengedhetetlen akemény munka, vissza kell térnünk atámadó stílushoz.”

A 46 éves szakember elárulta, a Dunaszerdahely öltözőjében az angol a hivatalos nyelv, de igyekszik néhány kifejezést magyarul is elsajátítani.

Dunaszerdahelyen sem maradhatott szó nélkül amagyar válogatott Angliában elért fantasztikus győzelme: „Bevallom, csak az eredményt láttam, de nagyon sokat beszéltünk amagyar csapatról. Tudjuk, mi volt néhány nappal ezelőtt aPuskás Arénában, ahol csak azért nem volt több néző, mert nem felfújható a stadion. Marco Rossi irányításával – aki már nálunk is megmutatta képességeit – Magyarország hatalmasat lépett előre. Ez nemcsak a DAC, hanem atöbbi válogatott számára is inspiráló” – zárta le Gula.

Ugyan az első edzésen megjelent Kalmár Zsolt is, de a középpályás csak akonditeremben végezhette agyakorlatokat.

„A felmérések alapján jól vagyok. Valószínű, hogy ajövő héten csatlakozom acsapathoz. Le kell még ülnöm az új edzővel, hogy megbeszéljük atovábbiakat. Nem szabad semmit sem elsietnem, hiszen nagyon hosszú szünet után térek vissza. Legszívesebben már július hetedikén, aCliftonville ellen játszanék, de óvatosnak kell lennem. A célom, hogy júliusban és augusztusban olyan teljesítményt nyújtsak, amely ismét válogatottbeli meghívót érne – mondta Kalmár Zsolt, majd rátért a nemzeti csapat legutóbbi meccseire. ˜– Nagyon örülök aválogatottnak, büszkén állok itt. Úgy gondolom, hogy én is acsapathoz tartozom, nagyon sokat játszottam a válogatottban. Mind a négy meccs fantasztikus volt. Látszott, mennyit fejlődött acsapat. Mindenki tisztában van a feladataival, mindenki tudja, hová kell mozogni labdával vagy anélkül. Ez Rossi érdeme – nagyon összerakta acsapatot, olyan játékosok alkotják a keretet, akik százszázalékosan odateszik magukat. Van esélyünk a bennmaradásra a »halálcsoportban«!, pedig erre senki sem számított.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik