Adrián Gula szerint a DAC-ot inspirálhatja a magyar válogatott (Fotó: Viktoria Plzen)

 

Mint beszámoltunk róla, Adrián Gula hivatalosan is a Dunaszerdahely vezetőedzője lett.

„Nagyon boldog vagyok, hiszen megegyeztem ezzel a fantasztikus klubbal, amelyben óriási potenciál rejlik. A klubfilozófia, az értékek nagyon közel állnak hozzám. Nagyon várom már a munkát. Minőségi keret áll a rendelkezésemre, ráadásul a sárga-kékeknek fantasztikus drukkereik vannak, akik sokat segítenek a csapatnak. Meg kell említenem még a Mol Akadémiát, ahol minden feltétel adott a sikeres munkavégzéshez – kezdte az első megtartandó edzése előtt Adrián Gula, aki nem nevezte meg az esetleges érkezőket. – Természetesen egyeztettünk már az érkezőkről is, de most ne várják tőlem, hogy neveket említsek. Az első edzésünkön részt vesznek az akadémia, illetve a fakócsapat, a Somorja játékosai. Ezzel is szeretnénk bizonyítani, hogy mindenki előtt nyitva áll az ajtó.“

Ugyan a 2+1 évre aláíró szlovák szakember neveket nem említett, de nem lenne meglepő, ha a DAC-ban folytatná a pályafutását a korábbi FTC-játékos, Michal Skvarka.

„Nem szeretnék arról beszélni, hogy cél-e a bajnoki cím megszerzése. Most az a legfontosabb, hogy maximálisan összpontosítsunk az északír Cliftonville elleni Európa-konferencialiga-meccsekre. Elengedhetetlen a kemény munka, vissza kell térnünk a támadó stílushoz.”

A 46 éves szakember elárulta, a Dunaszerdahely öltözőjében az angol a hivatalos nyelv, de igyekszik néhány kifejezést magyarul is elsajátítani.

Dunaszerdahelyen sem maradhatott szó nélkül a magyar válogatott Angliában elért fantasztikus győzelme: „Bevallom, csak az eredményt láttam, de nagyon sokat beszéltünk a magyar csapatról. Tudjuk, mi volt néhány nappal ezelőtt a Puskás Arénában, ahol csak azért nem volt több néző, mert nem felfújható a stadion. Marco Rossi irányításával – aki már nálunk is megmutatta képességeit – Magyarország hatalmasat lépett előre. Ez nemcsak a DAC, hanem a többi válogatott számára is inspiráló” – zárta le Gula.

Ugyan az első edzésen megjelent Kalmár Zsolt is, de a középpályás csak a konditeremben végezhette a gyakorlatokat.

„A felmérések alapján jól vagyok. Valószínű, hogy a jövő héten csatlakozom a csapathoz. Le kell még ülnöm az új edzővel, hogy megbeszéljük a továbbiakat. Nem szabad semmit sem elsietnem, hiszen nagyon hosszú szünet után térek vissza. Legszívesebben már július hetedikén, a Cliftonville ellen játszanék, de óvatosnak kell lennem. A célom, hogy júliusban és augusztusban olyan teljesítményt nyújtsak, amely ismét válogatottbeli meghívót érne – mondta Kalmár Zsolt, majd rátért a nemzeti csapat legutóbbi meccseire. ˜– Nagyon örülök a válogatottnak, büszkén állok itt. Úgy gondolom, hogy én is a csapathoz tartozom, nagyon sokat játszottam a válogatottban. Mind a négy meccs fantasztikus volt. Látszott, mennyit fejlődött a csapat. Mindenki tisztában van a feladataival, mindenki tudja, hová kell mozogni labdával vagy anélkül. Ez Rossi érdeme – nagyon összerakta a csapatot, olyan játékosok alkotják a keretet, akik százszázalékosan odateszik magukat. Van esélyünk a bennmaradásra a »halálcsoportban«!, pedig erre senki sem számított.”