Kalmár Zsolt elégedett a DAC őszi szezonjával (Fotó: Lelkes Ernő)

„Nagyon örülünk a három pontnak, győzelemmel tudtuk zárni az évet. Jó csapatot győztünk le, és ha az utolsó passzok jobbak, akkor két-három góllal is nyerhettünk volna. Az utolsó 20-25 percben magunkra húztunk az ellenfelet, kellett egy kicsit izgulnunk, de szerencsénk is volt. A lényeg a győzelem, és hogy ott vagyunk az élbolyban, üldözzük a Slovant” – mondta lapunknak a dunaszerdahelyiek csapatkapitánya, Kalmár Zsolt.

A második félidőben kecsegtető helyzetből szabadrúgáshoz jutott a DAC, a szituáció kísértetesen hasonlított a magyar–görög mérkőzésen megítélt rögzített helyzethez. Vasárnap Kalmár Zsolt bevágta, a Mol Arénában azonban a lövését a vendégkapus kiütötte.

„Szégyellem magam, ezt be kellett volna lőnöm. Jól eltaláltam a labdát, csak sajnos félmagasan ment, a kapus helyére. Jó lett volna betalálni. Két góllal elléptünk volna és megnyugodtunk volna. Majd legközelebb betalálok” – mondta mosolyogva a 27 éves játékos.

„Elfogadható az őszi szezon után a második helyünk. Az októberi kupakiesés után nagyon jól reagáltunk, kijöttünk a gödörből, egymás után nyertük a meccseket. Jól játszottunk, küzdöttünk, hajtottunk, aminek meg is lett az eredménye, feljöttünk a második helyre. A tavaszi első fordulóban a Slovant fogadjuk, ha nyerünk, utolérjük az éllovast. Remélem, ott folytatjuk, ahol abbahagytuk. Ha az egység, a közösség megmarad, akkor sikeresek leszünk” – zárta gondolatait Kalmár Zsolt.