DAC: A nemzeti csapatban is hasonló a helyzet, mint itt volt – Hahn János

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.10.02. 12:05
null
Hahn János duplázott a DAC legutóbbi bajnokiján (Fotó: Lelkes Ernő)
A Fortuna Liga 10. fordulójában a DAC 4–2-re legyőzte a Zlaté Moravce (Aranyosmarót) együttesét. A találkozó legjobbja Hahn János lett, aki két góllal és egy gólpasszal járult hozzá a nagyon fontos három pont megszerzéséhez. Mindezt Marco Rossi magyar szövetségi kapitány előtt, akit óriási éljenzéssel fogadott a dunaszerdahelyi közönség.


– Az első dunaszerdahelyi gólra addig várt, míg a meccsén megjelenik Marco Rossi szövetségi kapitány?

– Végre sikerült, nagyon örülök, hogy ma végre összejött – mondta a Nemzeti Sportnak Hahn János. – A legfontosabb az volt, hogy csapatszinten tudtunk jól teljesíteni és megszereztük a nagyon fontos három pontot.

– Áttört a gát? Jönnek a gólok a DAC-ban is?
– Azt nem tudom, de azon leszek, hogy így legyen, így tudjam segíteni a csapatot. Nagyon örülök, hogy ma sikerült a kapuba találnom. Végig domináltunk. Ez az, amit otthon mindenképpen, de atöbbi meccsen is meg kell csinálunk.

– Mi változott az előző, sikertelen találkozóhoz képest?
– A Nagyszombat ellen nem jött ki alépés. Nem tudom, mi hiányzott belőlünk, de valami igen, amit most be tudtunk pótolni. Innen szeretnénk előretekinteni. Minden csapat életében benne van egy formahanyatlás. Úgy gondolom, hogy ezzel most ki tudunk lábalni ebből és a válogatott szünet után is győzni tudunk.

– Kinek ajánlja az első góljait a sárga-kék mezben?
– A kislányomnak, Sárának.

– Amikor a 69. percben Németh Antal mester lecserélte, a bíró nem engedte Önt elhagyni a pályát a felezővonalnál, hanem a kapu mögé parancsolta. Jobbat nem is cselekedhetett volna, a B-közép előtt kellett levonulni. Egy ideig eltartott, mire a kispadhoz ért. Óriási ünneplésben volt része.
– Egyszerűen varázslatos volt. Számomra az elejétől kezdve az: amikor még nem tettem le semmit sem az asztalra, amikor az első meccsen a Slovan ellen elmentem melegíteni, már kiabáltak, tapsoltak nekem. Bevallom, furcsa érzés volt, nem tudtam hova tenni, de természetesen fantasztikus volt. Azt gondolom, hogy nekünk, acsapatnak az afeladatunk, hogy kiszolgáljuk a szurkolókat, hogy minél többen jöjjenek ki a stadionba, és tényleg abajnoki címért tudjunk küzdeni.

– Győzelem után mindig kellemesebb elutazni a válogatott összetartására.
– Így van. Egy ilyen meccs után azember mindig szívesebben megy haza is. Nagyon kellett ez az egész csapatnak, örülök, hogy így, pozitív gondolatokkal mehetünk aválogatottba. Persze ott teljesen más meccsek lesznek.

– Albánia és Anglia vár ránk.
– Azt gondolom, hazai pályán be kell húznunk az albánok elleni találkozót, hogy meglegyen az esélyünk atovábbjutásra. A nemzeti csapatban is hasonló a helyzet, mint a DAC-ban volt – volt egy kisebb formahanyatlás, azonban van olyan erős a gárda, hogy ki tudjunk ebből lábalni.

– A Puskás Arénában nem lesz jelen a csapat 12. embere, a közönség. Mennyire lesz ez hátrány?
– Sajnos mi nem tudunk ezzel mit csinálni. Nekünk egy feladatunk van, hogy megnyerjük hazai pályán a mérkőzést. Természetesen nagyon fognak hiányozni aszurkolók, az az atmoszféra, ami minket ott mindig fogadott. Nehéz lesz, de ki kell ezt zárnunk és három pontot kell szereznünk.

– Majd a toronymagasan esélyes Anglia otthonában lépnek pályára. Mi kell, hogy Magyarország sikeres legyen?
– Kimondhatjuk, hogy a Wembleyben nem mi vagyunk afavoritok. Azt gondolom, hogy az első összecsapásra kell koncentrálni. Ha azt sikerül behúznunk, akkor egy jó meccs után mindig másként megy bele az ember akövetkezőbe. Az Eb-n megmutattuk, hogy világsztárok, illetve világszintű válogatottak ellen milyen teljesítményt tudunk letenni. Nyilván azt kell ahhoz hoznunk, hogy pontot szerezzünk.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik