DAC: A mester szerint bekerülhetek a kezdőcsapatba – Csinger Márk

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 21:41
null
Csinger Márk (jobbra) a DAC-nál tölti a tavaszi szezont (Fotó: DAC/1904 Facebook)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Fortuna Liga) szereplő DAC magyar tehetsége, Csinger Márk abban bízik, hogy a tavaszi szezonban bekerül a kezdőcsapatba.

 

Csinger Márk tavaly nyáron az olasz másodosztályú SPAL-t elhagyva igazolt a DAC-hoz, amely azonnal kölcsön is adta őt, méghozzá a Győri ETO-nak. A 19 éves játékosnak nem igazán vált be a győri időszak, október közepén ugyanis megsérült a Kecskeméti TE elleni kupameccsen.

,,Kulcscsonttörést szenvedtem, ezért megműtötték a vállam. Örülök, hogy teljes mértékben felépültem, így elkezdhettem a felkészülést” – mondta Csinger Márk a Nemzeti Sportnak az első dunaszerdahelyi találkozója után, amelyet a DAC a Soroksár ellen vívott.

,,Nagyon jó volt újra pályán lenni. Kiélezett meccs volt, minden tőlem telhetőt megtettem, szerintem jól sikerült a bemutatkozás. Akár gólt is szerezhettem volna, de Szánthó Regő remek beadása után rosszul találtam el a labdát” – folytatta az ifjú középhátvéd, aki a második félidőt játszotta végig a felkészülési meccsen.

A dunaszerdahelyiek két héttel ezelőtt kezdték el a felkészülést a tavaszi szezonra.

,,Kemény napok ezek. Naponta kétszer edzünk, kivéve persze a vasárnapokat, amikor pihenhetünk. Fárasztó időszak, hiszen a futás mellett sok időt töltünk a konditeremben. A lehetőségek Győrben is adottak voltak, ám az edzések intenzitásában van különbség. A DAC-nál minden energiánkat bele kell tenni a tréningekbe, különben azonnal figyelmeztetik a játékost. Jól érzem magam, kezdek beilleszkedni. Természetesen a csapattársaim közül a magyarokkal beszélek a legtöbbet” – nyilatkozta a jászberényi születésű Csinger.

,,A tavaszt Dunaszerdahelyen töltöm. Beszéltem a mesterrel, azt mondta, ha keményen dolgozom, van esélyem bekerülni a csapatba. Csak rajtam múlik az egész. Bízom benne, hogy játszani fogok, ahogyan az U21-es magyar csapatot is erősíteni szeretném.”

A DAC támadója, Szendrei Ákos, aki az ősszel a Mol Fehérvár FC-ben szerepelt kölcsönben, tavasszal az ETO játékosa lesz.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik