DAC: a következő idényben is Németh Antal irányít – hivatalos

MTI/V. J.MTI/V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 19:18
null
Németh Antal marad a DAC trénere (Fotó: fcdac.sk)
Németh Antal marad a következő idényben is a szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban az előző kiírást ezüstéremmel záró DAC edzője – jelentette be a dunaszerdahelyi klub hivatalos honlapján.

 

Németh Antal Bernd Storck pályaedzőjeként érkezett a DAC-hoz, majd a német tréner távozását követően, a szlovák élvonal előző idényében az utolsó öt forduló során már vezetőedzőként irányította a Dunaszerdahelyt – ezeken a találkozókon négy győzelmet és egy döntetlent ért el a csapattal. Új kinevezése a következő kiírás végéig szól.

„Amikor elképzelem a játékunkat, egy harcos, lendületes, tudatosan játszó csapatot látok magam előtt. Nagyon bízom benne, hogy a járvány elmúltával a játékosok, stábtagok, a vezetőség és a szurkolók együtt tudnak majd örülni a DAC sikereinek” – nyilatkozta a bejelentést követően a klub honlapjának a 47 esztendős tréner.

A klub tulajdonosa, Világi Oszkár szerdán online szezonértékelőt tartott, amelynek során több újdonságot ismertetett a szurkolókkal, kiemelve: bár ősszel nem fogják tudni játékba állítani a válogatott Kalmár Zsoltot, szeretnék meghosszabbítani a jövő nyáron lejáró szerződését. A támadó 13 találattal és öt gólpasszal járult hozzá a bajnoki ezüstéremhez, de március 31-én, az Andorra–Magyarország világbajnoki selejtezőn súlyosan megsérült a térde, és a számítások szerint novemberben vagy decemberben, legkésőbb januárban térhet vissza a pályára. Világi ezen kívül azt is hozzátette, Vida Máté távozik a klubtól.

A csapat a következő idényt is nemzetközi szerepléssel kezdheti – ezúttal az Európai-konferencialiga selejtezőjének második körétől indulva. Ennek kapcsán Világi elmondta, a kupasorozatban bármely együttes lesz az ellenfél, az lesz az esélyes, ennek megfelelően „nem briliáns, hanem győztes meccseket kell vívni”.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik