Csíkszereda: „Csapatot nem lehet cserélni, új edző kellett” – Vágó Attila helyett

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.09.19. 14:01
A román harmadosztályban feljutásra törő FK Csíkszereda négy bajnoki után menesztette a csapat nyáron érkezett edzőjét, a salgótarjáni születésű, korábban többek között a magyar női válogatottat és több NB I-es férfigárdát is irányító Vágó Attilát.

„Négy forduló után edzőváltás történt az FK Csíkszereda felnőttcsapatánál. A júliusban kinevezett Vágó Attila és az FK Csíkszereda útjai közös megegyezéssel elváltak, helyét a brassói születésű Bálint László György vette át. A 38 éves szakember legutóbb a Marosvásárhelyi ASA kispadján ült” – írja az fkcsikszereda.ro.„Négy forduló után edzőváltás történt az FK Csíkszereda felnőttcsapatánál. A júliusban kinevezett Vágó Attila és az FK Csíkszereda útjai közös megegyezéssel elváltak, helyét a brassói születésű Bálint László György vette át. A 38 éves szakember legutóbb a Marosvásárhelyi ASA kispadján ült” – írja az fkcsikszereda.ro.

„Mi továbbra is fel akarunk jutni, de az átigazolási szezonnak vége, és mivel csapatot nem lehet cserélni, ezért új edző kellett. Vágó Attila szakmailag nagyon jól felkészült edző, de az együttes és közte egyáltalán nem volt meg az összhang, így esett a választás Bálint László Györgyre, akinek a tevékenységét évek óta követem, akárcsak más erdélyi magyar trénerek munkáját. Bálint László György eredményei tiszteletre méltóak. Az ő kinevezésével az FK Csíkszereda továbbra is ugyanazon a vonalon marad, mint korábban, vagyis az erdélyi hagyományoknak megfelelően próbálunk csapatot építeni” – mondta az edzőváltás okairól Szondy Zoltán, az FK Csíkszereda elnöke.

Az együttes az előző idényben a záró fordulóban maradt le a feljutásról (az utolsó kör előtt még vezetett, de kikapott fő riválisától), ezért érkezett a nyáron Lengyel Roland helyére a hozzá hasonlóan magyarországi Vágó Attila. Az ő irányításával egy 2–2-es döntetlennel, majd egy 5–0-s győzelemmel kezdte az új évadot a harmadosztályban a csapat, utána viszont következett egy 4–1-es bajnoki, illetve egy 2–0-s kupavereség. Legutóbb ugyan 3–1-re nyert a Csíkszereda a Metalosport Galati otthonában, amivel négy fordulót követően a 6. helyen áll a csoportjában, de Vágó ezzel a sikerrel már nem tudta megmenteni az állását.

„Én azért jöttem, hogy feljuttassam ezt a csapatot a másodosztályba! Egyáltalán nem könnyű, sok munkára lesz szükség, mert sok a fiatal, de szerencsére van négy tapasztalt játékos. Ilyés Róbertet nagyon jól ismerem, és bízom benne, hogy a segítségemre lesz” – nyilatkozta a klub honlapjának az új tréner, Bálint László György.

(Az új vezetőedzővel készült, a klub honlapján megjelent teljes interjú itt olvasható!)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik