Csíkszereda: 1400 férőhelyes lelátóval bővül a stadion

Vágólapra másolva!
2021.02.20. 15:50
null
Szondy Zoltán klubelnök (balra) és Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser (Fotó: Pinti Attila/Székelyhon)
Új lelátóval bővül a román másodosztályú labdarúgó-bajnokság tavaszi szezonját 2–0-s győzelemmel kezdő Csíkszereda stadionja – számolt be a klub pénteki sajtótájékoztatóján elhangzottakról a szekelyhon.ro. Az 1400 férőhelyes nézőtér munkálatai március elején kezdődnek el, és egy év alatt szeretnék befejezni.

 

Az FK Csíkszereda sajtótájékoztatóján Szondy Zoltán klubelnök jelentette be, hogy letették a városházához az építkezési engedély megszerzéséhez szükséges dokumentációt. Gyakorlatilag ezzel fejeződik majd be a csíkszeredai stadionnál zajló beruházás, ezzel lesz teljes a Székelyföld Labdarúgó Akadémia csíkszeredai bázisa – összegezte Szondy.

Ráduly Róbert Kálmán projektmenedzser, az FK Csíkszereda beruházásokért felelős igazgatója a sajtótájékoztatón elmondta, már csak a városháza által kiadandó építkezési engedélyre várnak, és megkötik a szerződést a kivitelezővel, amely az ING Service lesz. Ez a cég építette a stadion jelenlegi lelátóját is.

Ráduly hangsúlyozta, szerették volna kilenc hónap alatt befejezni a munkálatokat, de ezt az építő nem vállalta, így azok valószínűleg egy év alatt fejeződnek majd be. A magyar kormány által támogatott beruházás értéke 15 millió lej, és ezt az összeget a Bethlen Gábor Alaphoz leadott pályázaton nyerték – tette hozzá.

A lelátó és az új épület a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (UEFA) és a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) előírásainak megfelelő kiszolgáló-felületeket foglal majd magában. Szeretnék a stadion befogadóképességét 2500 férőhelyesre bővíteni, így az új fedett lelátóra 1400 széket terveztek.

A követelményeknek megfelelő sajtópáholy, televíziós közvetítő- és kommentátor-állások, illetve a vegyes zóna is helyet kap majd az új épületben – sorolta Ráduly. Az új klubházba költözik majd az FK titkársága, ott lesz a felnőttcsapat öltözője, a vendégöltözők, de edzőterem, elsősegélypont, doppingszoba és szertár is létesül ott. A jelenlegi lelátó alatt működő termek és szobák, illetve az ugyanott működő Márton Áron Tehetséggondozó Központ teljes mértékben az utánpótláscsapatok szolgálatában marad.

A stadion tervrajza (Fotó: FK Csíkszereda)
A stadion tervrajza (Fotó: FK Csíkszereda)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik